Sikeres szezont tudhat maga mögött a DEAC

Egy év után csütörtök este együtt zárták a város vezetői, edzői és sportolói a DEAC idei szezonját. A Hallban rendezett ünnepségen a résztvevők felelevenítették, hogy a Jégkorongozók megszerezték a Magyar Kupa-serleget, a női teniszcsapat visszakerült a Szuperligába, a vívók és a lovasok is egyre kiválóbb eredményekkel büszkélkedhetnek.

Az esemény résztvevőit első ízben Jávor András, a DEAC elnöke köszöntötte:

„Harminc működő szakosztály, több mint háromezer igazolt sportoló, bajnoki címek, kupagyőzelmek, ezüst- és bronzérmek jelzik a minőséget. A légkör, a hangulat, a klubélet hatékony és sikeres. Az egyesület teljesítménye mellett kiemelten fontos számunkra, hogy megtartsuk az egyetemi jelleget és sajátosságait

Ezután Széles Diána, alpolgármester kijelentette, hogy a DEAC ereje a közösségben és a csapatszellemben rejlik. Majd Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja folytatta:

„Számtalan siker született az élsportban, utánpótlásban egyaránt, emellett nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy elindult a szabadidősport-szakosztály, amely megszervezi a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramját, és ez számunkra ugyanolyan fontos, mint a versenysport. Hálásak vagyunk a Magyar Sportújságírók Szövetségének, mert méltónak találta a Buzánszky Labdarúgó Kupát arra, hogy az év szabadidősport-rendezvénye legyen. Felemelő érzés volt, hogy az ország nyilvánossága előtt vehettük át a díjat a Nemzeti Színházban. A sikeres szezont köszönjük a TAO-támogatóknak, a szponzoroknak, újságíróknak és mindazoknak, akik hírt adnak ezekről a teljesítményekről.”

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője is összegezte az elért eredményeket.

A diavetítést követően a DEAC cheerleaderei izgalmas produkciót mutattak be, majd  Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnökének beszéde zárta az eseményt:

„Akkor kerültem először kapcsolatba a Debreceni Egyetemmel, amikor a Buzánszky Jenő életéről szóló Sándor Mihály-könyvet mutatta be az egyetem, majd később Jenő bácsival többször ellátogattam ide. Mindig csak ámultam és bámultam, hogy milye rohamosan fejlődik a klub és az egyetem az új sportlétesítmények, valamint az új szakosztályok által, és hallottunk az újabb és újabb, immár országos szinten is kiemelkedő eredményekről. Az Egyesült Államokban a legszínvonalasabb profi sport is közvetlenül az egyetemi sportra épül. Valójában kézenfekvő, hogy itt gyűlnek össze a legjobb életkorban lévő, nagyobb teljesítményre képes fiatalemberek. Az egyetemi sportba érdemes igazán fektetni, a fiatalságba, amely leginkább fogékony és képes a nagy teljesítményekre, akár a szellemi életben, akár a pályákon, és ezt a Debreceni Egyetem nagyon jól alkalmazza.”

A díjátadó ceremónia díjazottjai pedig:

Az év szakosztálya: futsal

Az év sportolója: Hetényi Zoltán

Az év meglepetéscsapata: a kosárlabda U23-as csapata

Az év fiatal tehetsége: Battai Sugár Katinka

Az év legnépszerűbb szakosztálya: jégkorong

Az év csapata: labdarúgócsapat

Az év edzője: Quirikó Vivien

Az év feltörekvő sportága: cheerleaders

Az év utánpótláscsapata: az ifi kézilabdacsapat

 

Biró Kincső

 

Ez is érdekelhet