Sorozatbetörőt kaptak el a rendőrök Debrecenben

Október negyedikén vették őrizetbe azt a huszonöt éves férfit, aki a gyanú szerint 13 lakásba tört be Debrecenben.

Egy debreceni lakásbe törés során, melyről 2021. szeptember 30-án érkezett bejelentés, több mint egy millió forint értékű arany ékszer, továbbá egy mobiltelefon tűnt el. A nyomozók alapos munkavégzést követően számos nyomot rögzítettek a nagyerdei ingatlanban, melyeknek köszönhetően kapcsolatba lehetett hozni egy hajdúhadházi férfit a bűntettek elkövetésével.

A 25 éves B. Gusztávot a nyomozók előállították a rendőrkapitányságra október 4-én, ahol kihallgatás után őrizetbe vették és indítványozták előzetes letartóztatását. Ezt követően a Debreceni Járásbíróság október 6-án elrendelte a férfi letartóztatását.

B. Gusztáv beismerő vallomása után kiderült, hogy Debrecenben az elmúlt két hétben 13 lakásba tört be, valamint Hajdúhadházon további két ingatlanba surrant be. A bűntettet elkövető férfi lakásokba, építkezésekre, garázsokba, zöldséges bódékba és több gyorsbüfébe tört be és tulajdonított el azokból aranyékszereket, készpénzt, vagy akár kerékpárt is. A férfi nem válogatott, csak járkált a városban, és ha talált olyan lehetőséget, mely kedvező volt számára, hezitálás nélkül vágott bele bűnözői tevékenységébe.

 

Forrás: Police.hu

 

A nyomozás során három orgazdát is azonosítottaka rendőrök, akiknél a házkutatás során több olyan tárgyat találtak és foglaltak le, melyeket az elkövető B. Gusztávtól vásárolhattak. Annak ellenére, hogy tudtak a hajdúhadházi férfi betöréseiről, mégis vásároltak tőle.

Így a 25 éves férfival szemben a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 15 rendbeli lopás elkövetése miatt nyomoz, továbbá a három hajdúhadházi társa pénzmosásért vonható felelősségre.

Forrás: Police.hu

Ez is érdekelhet