Sorra zárnak be a nevesebb debreceni pizzériák

A gazdasági váltság komolyan érinti a vendéglátást is. Mi sem példázza ezt jobban, mint ahogy sorra zárnak be olyan pizzériák, amelyek mára már akár Debrecen részévé váltak.

Megkóstoltuk: Salt&Pepper Firenze pizza
Ahogyan rendelés előtt látod

Debrecen egyik első pizzériája volt a Gilbert. Talán kevesen tudják, de ez a több mint 30 éves pizzéria már egy éve zárva van és aligha nyit ki újból. A Facebook oldalukon az utolsó poszt 2022. szeptember 14-én került ki, amelyben az szerepel, hogy az étterem átalakítás miatt zárva. Ez az átalakítás annyira jól sikerült, hogy nagyjából egy éve roller bolt nyílt a helyén, így ez a három évtizedes történet sajnos lezárulhatott.

Egy másik, régebbi üzlet is “beadta a kulcsot”. A franchise alapon működő Happy HOT Pizzéria 10 éve, 2012 júliusának elején nyitott meg a Bethlen utcán. Márpedig egy évtized sok idő egy ilyen étterem esetén, a város ismert, újhullámos pizzériája lett a Happy HOT.

A cég Facebook oldalán pár nappal ezelőtt került ki egy poszt, amely hatalmas változást jelent be az étterem életében. A bejegyzés alapja itt is a bezárás, még ha időszakos is. Az üzemeltető, “HappyLaci” leírja benne, hogy egy teljesen új irányba nyit az üzlet terén, ezzel együtt pedig értékesíti a debreceni HappyHOT Pizza üzleti érdekeltségeit, beleértve a 160 nm-es pizzéria bérleti jogát, illetve a jogvédett brand használatának továbbadását.

Egyelőre nem tudni, hogy lesz-e olyan vállalkozó, aki átveszi majd a Happy HOT Pizzéria franchise-t, vagy egy újabb pizzériát veszít el a cívisváros.

Neked melyik a kedvenc pizzériád Debrecenben? Kattints ide és írd meg kommentben!

Ez is érdekelhet