Szolidaritási jegy az Ukrajnából érkezőknek

A kép forrása a MÁV Zrt. közleménye

 

A MÁV Zrt kommunikációs igazgatósága közleményben jelentette be, hogy állampolgárságtól és életkortól függetlenül ingyen utazást biztosít az egyértelműen Ukrajnából érkezettek számára, ezzel is segítve őket. 

Ennek feltétele, hogy egy magyarországi célállomásra váltsák ki jegyüket az utasok a Záhonyi vasútállomáson. 

 

Ha valaki másik országba szeretne továbbutazni hazánkon keresztül, abban az esetben a nemzetközi vonalak magyar részére is érvényes a viteldíj mentesség.

 

A szolidaritási jegy csak másodosztályon érvényesíthető, gyorsvonati pótjegy vásárlása pedig nem szükséges. Azokon a vonatokon, melyeknek helyjegy váltása kötelező, elsősorban a szabadon maradt helyekre használható fel a jegy.

 

A helyi és a budapesti  pályaudvarokon pedig a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt aktivistái várják mind az adományokat, mind nyújtanak segítséget az embereknek. 

A MÁV-START hosszabb szerelvényeket állított forgalomba a Záhony-Csap vonalon, a hatóságokkal együttműködve igyekeznek segíteni a háború elől menekülő embereket. 

 

Bővebb információ: https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/szolidaritasi-jeggyel-dijmentesen-utazhatnak-ukrajnai-menekultek 

Ez is érdekelhet