Tényleg átverés a Black Friday? Őrület Debrecenben is!

Mindenki erről beszél egész novemberben, az üzletek és webshopok már  hetekkel  a pontos dátum előtt tolják az arcunkba a nagyobbnál nagyobb akciókat. Na, de ki mennyit tud pontosan erről a napról? Összeszedtünk néhány érdekes tényt, hogy mindenki tisztában legyen azzal, honnan jön ez a kifejezés stb.:

  1. Az USA-ban a hálaadást követő péntek elnevezése, hivatalosan akkor kezdődik a nagy karácsonyi bevásárlás náluk.
  2. A kifejezés 1966-ban keletkezett és 2009-re itta be magát a köznyelvbe.
  3. Hazánkban először 2014-ben tartották az üzletek.
  4. Érdekesség, hogy hivatalosan munkanap ez a nap is viszont sokan szabadságot vesznek ki, csupán az akciók miatt is.
  5. 1896-ban először egy hatalmas pénzügyi válságot jelentett ez a kifejezés, mára viszont teljesen pozitív jelentéssel bír.

Azt azért tapasztalhattuk, hogy az évek előrehaladtával inkább szól a marketingről és sajnos nagyon sok esetben az átverésről. Az azonban pozitívum, hogy tapasztalataim szerint sokkal meggondoltabban vásárolnak az emberek, mint mondjuk néhány éve, amikor megjelent egy videó, hogy egy amerikai bevásárlóközpontban az elképzelhetőnél is nagyobb tömeg esett egymásnak és egymáson taposva verekedtek meg az üzletben található cikkekért.

Új kérdést tennék fel, szeretnék virtuálisan kezeket látni a monitor/ telefonok előtt. Ki hallott már a „Cyber Monday” kifejezésről?

Aki most nem emelte fel a kezét, annak azzal a jó hírrel érkeztem, hogy vasárnap hozunk egy „ cyber Monday összefoglalót” . Talán akkor világos lesz minden. Egyébként az a szuper az egész „ Black Friday mizériában”, hogy valahol hetekig tart, de legalábbis egy hosszúhétvégét megélnek az akciók! Még pár órán át érdemes figyelni az akciókat!

Ez is érdekelhet