Tiësto, Zara Larsson és Aurora – Két év után újra változatos nemzetközi felhozatal a Campuson

“Dunától keletre a legnagyobb” – tartja a szólás, és kétség nélkül méltán viseli ezt a nevet a Campus Fesztivál, mely 2022-ben kilenc élő zenei színpadon és hat további zenés-táncos helyszínen várja a látogatókat.

A tavalyi év megpróbáltatásainak ellenére a szervezők sikeresen hozták tető alá hazánk keleti részének legnagyobb zenei-kulturális eseményét, hiszen a csak magyar fellépőket felvonultató évad négy nap alatt 87.000 látogatót vonzott a Cívisvárosba. Idén azonban minden visszatér az eredeti kerékvágásba: még magasabb sebességi fokozatra kapcsolva szállítják a nemzetközi produkciókat a Nagyerdőre.

A 2022-es év főbb fellépői:

 • Tiësto – „A holland sztár-dj egész biztosan a fesztivál történetének egyik legemlékezetesebb szettjét állítja majd össze EDM, progresszív house és trance számaiból.” – nyilatkozta Süli András programigazgató.
 • AURORA – “„Ugyancsak már ősz óta tudjuk, hogy a különleges hangú és személyiségű norvég énekesnő, AURORA is Debrecenben koncertezik majd, az ő karrierjét az elmúlt években a Jégvarázs jól ismert betétdala és a váratlanul érkező tiktok-őrület emelte újabb dimenziókba.”
 • Zara Larsson – A pénteki nap headlinere a svéd származású popdíva lesz, akinek legnagyobb slágere, a Lush Life, már jóval 1 milliárd meghallgatás fölött jár a streaming platformokon. 
 • Chase & Status – a duó, akik a drum’n’bass, a dubstep és a basszusokkal gazdagon dúsított elektronika világában alkot maradandót
 • Sigala – a brit származású zenész olyan nevekkel működött már eddig együtt, mint John Newman, Craig David vagy éppen Paloma Faith
 • The Toy Dolls – a legendás brit szigeteki punk-rock zenekar
 • Christian Löffler – a német elektronikus zene kortárs világának egyik legizgalmasabb alakja
 • Deez Nuts – az ausztrál hardcore-punk kultikus klub zenekara
 • Charlotte OC – félelmetesen szuggesztív angol soul-pop énekes-dalszerzőnő
 • illetve a holland származású Jungle By Night is

Természetesen a szervezők minden zenei igényt figyelembe véve állították össze a fellépők sorát, így a több mint 200 magyar előadó mellett külön színpadot dedikálnak a rockzenének, illetve közel 30 prominens hazai rock/punk/metal előadónak biztosít fellépési lehetőséget.

Idén szintén külön színpadot fog kapni a hiphop, a rap és a trap műfaja, továbbá az underground elektronikus zenék kedvelőinek kedvezve egy újdonsült programhelyszín is kialakításra kerül majd a Nagyerdő fái között a Forest Bump szervező csapattal együttműködve. 

A részletes napi program bontás 2022. március 30-ától elérhető a fesztivál honlapján és közösségi média oldalain.

Bővebb információért:

campusfesztival.hu

facebook.com/campusfesztival

  Ez is érdekelhet