Több pénzre lehet szükség a debreceni utak karbantartása során

Még több pénzre van szükség a debreceni utak karbantartására, erről is döntés születhet a héten.

A város pénzügyi bizottságának ülésén több pénzügyi kérdéskör is felmerült, amiről a debreceni közgyűlés dönthet a héten.

A legfőbb kérdéskör az utak állapotának karbantartása. Jelenleg 560 km aszfaltozott utat és 120 km földutat kezel Debrecen városa. Ennek az úthálózatnak a karbantartására eredetileg kicsivel több mint 2,5 milliárd forintot különítettek el az idei önkormányzati költségvetésre, ez viszont kevés lehet.

Vaszkó Imre, a bizottság elnöke úgy látja, hogy a gyarapodó munkák miatt ez a keret hamarabb ki fog merülni, mint amit terveztek, így szükséges lehet a plusz keretösszeg bevonása. A következő évekre és az új szerződések kötésére nagyjából 1,3 milliárd forint kötelezettség lehet még a következő években.

Az útfelújítások költsége mellett a Petőfi Sándor Általános Iskola egy már nem használt területét is tárgyalták. Az 1700 négyzetméteres ingatlan vagyonkezelését a szomszédos óvoda veheti át.

A pénzügyi bizottság egyhangúlag támogatta azt az előterjesztést is, amely a Csokonai Színház 51 fős létszámbővítését tervezi. Ennek oka az, hogy az új évadban már a korábbi egy helyett két helyen is lesznek előadások, amelyek értelemszerűen több dolgozó jelenlétét igényli.

A fenti előterjesztésekről a hónap utolsó napján, augusztus 31-én dönthet a városi közgyűlés.

Ez is érdekelhet