Tonhalbontó show, látványgrillezés és kertmozi is lesz az idei Gourmet Fesztiválon

Kép forrása: debreczinergourmet.hu

Ízutazók felkészültetek? Mert van mire! Ezúttal is elárasztják a Nagyerdőt a vidéki Magyarország gasztronómiai értékei július 1. és 3. között.

A tavaly szeptemberi rendezvényhez képest idén több, 43 étterem, cukrászda és kávézó fog bemutatkozni a Békás-tó partján a 6. Debrecziner Gourmet Fesztiválon. Szentendrétől Miskolcon át Tiszafüredig számos étterem jelen lesz. Persze a vidéki éttermek mellett vendégkiállítóként sztárséfekkel és budapesti éttermekkel is találkozhatunk majd. Többek között itt lesz Thür Ádám, az IKON Debrecen séfje is, aki főzött már hercegnek és hercegnőnek, most pedig mi is megkóstolhatjuk, hogy mivel készül a fesztiválra. De találkozhatunk Mészáros Ádám két Michelin-csillagos séffel, a BOTANIQ Turai Kastély***** éttermének, a Clarisse konyhájának vezetőjével is. Nagy Bence, a Grillakadémia pitmastere pedig vasárnap bevezet minket a grillezés rejtelmeibe. Kell ennél több? Mert még bőven lesz látni- és kóstolnivaló…

A három napos eseményen ínycsiklandó falatok, izgalmas textúrák és különleges alapanyag-párosítások mellett kézműves sörök, minőségi borok és izgalmas koktélok várják a látogatókat.

Kép forrása: debreczinergourmet.hu

A szervezők újdonságokkal is készülnek, hiszen most először kertmozis vetítések is színesítik a programsorozatot. A fő attrakció pedig egy bontó-show lesz, ahol egy 200 kilós, másfél millió forint értékű tonhal kerül majd a séf asztalára szombat délután. A családosoknak sem kell aggódniuk, hogy a gyerekek számára unalmas lenne az esemény, ugyanis a szervezők a kicsiknek gyereksarkot is kialakítanak.

A 2018-ban alapított Debrecziner Gourmet-díj idén is gazdára vár, melyet a rendezvényre kilátogató vendégek szavazatai alapján vihet majd haza a legjobb kiállító.

A 6. Debrecziner Gourmet Fesztivál részletesen programlistája és az elővételes jegyvásárlásról szóló információk megtalálhatók a rendezvény honlapján.

    Ez is érdekelhet