Top 5 tanulságos mese az egész család számára

Ha benti kuckózást tervezel hétvégére, akkor ez a cikk most neked szól, ugyanis elhoztunk neked és családodnak 5 egész estés mesét.

A tavaszi szünet vége felé közeledve kellemes kikapcsolódást adhat, ha gyermekeinkkel közösen nézzük a meséket, amiket utána meg is vitathatunk velük, hogy érthetőbbé váljanak számukra a mesék tanulságai.

 

Bambi (1942)

Az árván maradt szarvasgida történetét bemutató animációs film alatt végigkövethetjük Bambi első lépéseit, tanúi lehetünk, ahogy feltérképezi az őt körülvevő világot, és láthatjuk, hogyan állja meg a helyét az erdőben.

 

 

Csingiling (2008)

Gondolkoztál már azon kik hozzák a tavaszt a világunkba? Pán Péter barátjának, Csingilingnek a története ezt varázslatosan átadja, miközben saját magunk elfogadásra és önmagunkba vetett hitére összpontosul a mese.

 

 

Az oroszlánkirály (1944)

Hakuna Matata, azt jelenti semmi gond. Mégha szomorúak is vagyunk, a barátaink mindig ott lesznek nekünk, és segítenek átvészelni a nehéz időket. Az oroszlánkirály nemcsak fülbemászó dalaival, de remek történetével minden idők egyik legnagyobb bevételt produkált animációs filmje.

 

 

Mackótestvér (2003)

Néha a bosszúvágy elvakít minket, és nem látunk túl saját problémáinkon. A Mackótestvér című mese megtanítja nekünk, hogy gondolkodjunk mielőtt cselekszünk, és lássunk bele mások szemszögébe is, így elkerülhetjük a bajt.

 

 

Lelki ismeretek (2020)

Tűnődtél már azon, honnan erednek a szenvedélyeid, az álmaid, az érdeklődéseid? Mitől vagy te… TE? A Pixar Animation Studios New York City utcáiról egy különleges, kozmikus világba repít, hogy megismerd a válaszokat a legnagyobb kérdésekre.

 

 

Nagy Loretta

Ez is érdekelhet