Visszavágott az Albának, továbbjutott a Loki a Kupában

A két héttel ezelőtti, Alba elleni vereséget javította a DVSC Schaeffler alakulata. Péntek este ismét a Hódosban fogadták a fehérváriakat, a Magyar Kupa 4. fordulójában. Ezúttal a Loki örülhetett, s 37-33-mas végeredménnyel továbjutott a kupasorozatban.

Köstner-mester (fotó: DVSC Kézilabda)

Az első félidő kezdetén érezhető volt a visszavágás adta motiváció a debreceni lányokon, ám, miután Afentaler Sára földre vitte Kovács Annát, majd a lokista átlövő már nem tért vissza a pályára, némi figyelemhiány lépett fel. Nagy baj azonban nem fenyegette Köstner Vilmos tanítványait, hiszen Vámos Petra, a sérüléséből extra formában visszatért Arany Rebeka és az elmúlt meccseken nem kifejezetten brillírozó Jeca Despotovic révén a Lokinál volt az előny. A félidőben 21-16 állt az eredményjelzőn.

A második felvonás aztán hozott mindent. A Debrecen vezetése érdemben nem forgott veszélyben. Az ifjú Torda Vanessa csillogott a kapuban, a szintén szemtelenül fiatal Csernyánszki Liliána megállíthatatlan volt, s övé volt a kétjegyű különbséget kialakító találat, Elke Karsten pedig végre ismét pályára lépett, s gólokkal segítette csapatát. A játékvezetők, miután harmadik kétperces kiállítását is megkapta, piros lappal leküldték Besszert a vendégektől. Az igazi káosznak ez csak alapja volt. Hornyák Dóra cseréje során az egyébként rendben zajló váltást visszafújta az ellenőr, s a bíró érthetetlen módon a hazaiak irányítóját is harmadik kétpercesével, majd végleges kiállítással sújtotta. A továbbjutás sima lett és már az Alba zárkózása sem jelentett fenyegetést a piros-fehéreknek. A 37-33-mas diadallal a DVSC a MK negyeddöntőjének mezőnyéhez csatlakozott.

TIPPMIX MAGYAR KUPA, 4. FORDULÓ
DVSC SCHAEFFLER–ALBA-FEHÉRVÁR 37–33 (21–16)

DVSC: Giegerich – ARANY 4, Kovács Anna, VÁMOS P. 6 (1), BORDÁS 3, Hornyák D. 3 (3) Vantara-Kelemen 3.
Csere: Csapó Kyra, Torda (kapusok), DESZPOTOVICS 7, TÓVIZi 3, Vámosi P. 1 (1), Petrus 1, Bánfai 1, Karsten 2, CSERNYÁNSZKI 3.
Edző: Köstner Vilmos

ALBA: Dányi – Szabó-Májer 2, AFENTALER 7, Varga E. 2, Boldizsár 1, TRISCSUK 9 (5), SZARKA 4.
Csere: Pijevic, Kubina (kapusok), GERHÁTH 5, Temes, Bardi 2, Töpfner 1, Háfra L., Rózsás Edző: Józsa Krisztián

Ez is érdekelhet