Új dallal és videóklippel jelentkezik Haxel

Az Ölelj, ne ölj videóklipjét Debrecenben forgatták az Atomic Stúdió támogatásában.

Harsányi Alex, művésznevén Haxel 26 éves debreceni zenész, már gyermekkorában is dalszövegeket írt, első önálló dalát 16 évesen rögzítette. 2016-ban a HÉTA nevű formációban működött közre Takács Andreával, majd ez a formáció megszűnt, ezután zenei tevékenységeit a testvérével folytatta.

Az első áttörést a Dánielfy Gergővel közösen alkotott Minden óra című dalával érte el, amely a Petőfi Rádió „Saját zenéd” című versenyének győztese lett.

 

2020 óta szólóban folytatja a zenei pályát.

Egyik reggel felkeltem és a telefonomat nyomkodva, az első értesítés az volt, hogy “Oroszország megtámadta Ukrajnát”. Bár én Magyarországon születtem és itt is élek, nagyon megdöbbentő és felfoghatatlan volt, hogy a szomszédunkban mi történik éppen. Ezután bementem dolgozni, tele volt az internet cikkekkel, illetve láttam egy videót is amin éppen bombáztak. Az jutott eszembe róla, hogy ez teljesen olyan, mint egy Michael Bay filmben, de ez most a valóság. Majd később az épület felett elszállt egy repülő vagy helikopter és akkor elkapott egy nyomasztó érzés, talán a félelem. Még aznap megszületett a dal első két sora: „Megyek dobok egy csókot anyám, lehet utoljára ma lát az apám.”. Eredetileg a dalt TikTok-ra szántam. Úgy gondoltam, hogy csinálok belőle egy rövid dal részletet. De amikor neki láttam a munkának, akkor csak íródott és alakult és készült, végül egy teljes dal lett belőle. Mindvégig azt szerettem volna, hogy a dal, méltó legyen, ahhoz amiről szól és ne legyen szenzációhajhász. Ez a dal tényleg belülről jött, azokból az érzésekből táplálkozik, amit akkor és azután éreztem.”

– osztotta meg az alkotó gondolatait az új dalával kapcsolatban.

Hallgass rá MOST!

 

 

Biró Kincső

 

 

 

Ez is érdekelhet