Új tulajdonos, edző a DVSC labdarúgócsapatánál

Jelentős változások történnek ismételten a DVSC labdarúgó csapatánál, hiszen megint történt egy tulajdonosváltás és a menedzsment nagy részét is lecserélték.

Az elmúlt két évben az NB II-ből visszajutott a csapat a legmagasabb hazai bajnoki osztályba, amelyen a 7. helyet sikerült elérni. Ezeket követően most Kósa Lajos bejelentette, hogy távozik Szabó Péter eddigi igazgatótanácsi elnök, Ábrók Zsolt cégvezető, Tőzsér Dániel sportigazgató és Joan Carrillo vezetőedző is.

Új tulajdonos, edző a DVSC labdarúgócsapatánál

A DVSC Futball Zrt. igazgatótanácsának új elnöke Ike Thierry Zaengelt lett, a cégvezető pedig Makrai Balázs. 

Ike Thierry Zaegel nemzetközi tranzakciós tanácsadó, üzletember. A DVSC mellett a francia Paris FC és az örmény FC Noah befektetője is.

Az új vezetőedzőt is bejelentették, a portugál Joao Janiero érkezett, aki korábban dolgozott Szegeden, majd Kisvárdán és a dunaszerdahelyi DAC-nál is.

Új tulajdonos, edző a DVSC labdarúgócsapatánál
Ike Thierry Zaengelt, az új tulajdonos

A bejelentés szerint a klub működését a következő 3 évben az új befektető finanszírozza. Az új tulajdonos megvásárolta a klub részvényeinek 13%-át és rövidesen a DVSC Egyesületnél is tulajdonos lesz. Debrecen város továbbra is 25% tulajdonos marad és nincs tervben ennek az értékesítése.

Forrás: DVSC

Ez is érdekelhet