Új út és csapadékvízelvezetés lesz a Patak és Csermely utcákban

Megoldódik a csapadékvízelvezetés és új út is épül a tégláskerti Patak utcán és Csermely utcán – jelentette be Pósán László önkormányzati képviselő a helyszínen tartott tájékoztatóján július 14-én.

Pósán László elmondta: a végéhez közeledik az önkormányzat tavaly meghirdetett, lakossági kezdeményezésre induló közlekedésfejlesztési programja.

A Csermely utca teljesen egészében, a Patak utca pedig a Szepesi utca és a Csermely utca közötti szakaszon kap útburkolatot összesen több mint 140 méter hosszban, 4,5 méter szélességben, az épülő rész két oldalán pedig stabilizált útpadka készül 0,5 méter szélességben. A burkolat mellett egyoldali vízelvezetést biztosító szegély is helyet kap, így a Patak és Csermely utca teljes hosszában, közel 240 méter hosszúságban zárt csapadékvíz-elvezető rendszer valósul meg.

A Tégláskertben a szilárd burkolatú utak aránya 95%-os, már csak néhány rövid útszakasz vár aszfaltozásra, illetve a városrész szélén van egy terület, amelynek a tervezési folyamatai zajlanak – ezt Piros Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője jelentette be.

Pósán László azt is elmondta, hogy a tavaly bejelentett 26 lakossági kezdeményezésű útépítés nagy része befejeződött. Hozzátette: jelenleg hat utcában zajlik a munka, ez érinti a Mézeshegy és Pipóhegy utcákat, a Csermely és Patak utcákat, a Csapszék utcát, a Szent Mihály és Balásházy János utcákat, a Barakonyi utcát, valamint a Felsőpércsi utcát, ahol a harmadik ütem kivitelezése zajlik.

Az utolsó két helyszínen pedig hamarosan kezdődik az útépítés, ebből az egyik a Csárda utca újabb szakasza, amely szintén az én körzetemhez tartozik. Itt az önkormányzat már átadta a munkaterületet a kivitelezőnek. Néhány héten belül pedig a Csűry Bálint utcában is kezdődhet a munka – tette hozzá Pósán László.

Az előkészületi munkálatokkal együtt a kivitelezés előreláthatóan augusztus közepére fejeződik be, az időjárási körülményektől függően. A beruházás költsége mintegy bruttó 32,6 millió Ft, amelyet az önkormányzat teljes egészében saját forrásból finanszíroz.

 

Képek: DMJV

    Ez is érdekelhet