Újabb autós üldözés Debrecenben

Csupán két hét telt el a debreceni ékszerrablás és az azt követő hajtóvadászat óta, máris újabb autós üldözés történt a város utcáin, ezúttal a rendőrök csaknem 100 kilométeren keresztül követték a gyanúsítottat.

Február 8-án, a hajnali órákban kezdték el üldözni a férfit, aki nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel. A sofőr Debrecenből Püspökladány felé indult a 4-es főúton, több rendőrségi szolgálati kocsi követte, azonban a folyamatos felszólításokat figyelmen kívül hagyva tovább menekült. A Nádudvar–Hajdúszoboszló–Hajdúszovát útvonalon szem elől tévesztették a férfit, aki visszatért Debrecenbe.

A Készenléti Rendőrség emberei nemsokára megtalálták az álló, de járó motorú járműben a férfit, aki ismét menekülőre fogta. A 47-es számú főúton úgy próbálták elfogni, hogy egy szolgálati autó elállta a belső sávot, a külső sáv szélén pedig fehér fényű lámpákkal körözve utasította őt egy rendőr a lehúzódásra és megállásra.

Az autós addigi 120-140 kilométer/órás sebességét megtartva a rendőr felé irányította a járművet, aki elugrani kényszerült az út széléről, hogy elkerülje a gázolást.

A rendőrség végül sikeresen elfogta a férfit, akinek letartóztatását a nyomozó ügyészség indítványozta a bíróságon. A többszörösen büntetett előéletű autós letartóztatását elrendelték egy hónapra, mivel fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye a gyanúsítottnál.

Korábban lopás és garázdaság okából kifolyólag büntették meg, illetve többször kapták jogosítvány nélküli vezetésen. A döntés nem jogerős, a férfi fellebbezett.

forrás: www.dehir.hu

www.ugyeszseg.hu 

Kerek Tilla Marianna

Ez is érdekelhet