Újabb két üzemcsarnokkal gyarapodott a Bürkle debreceni gyára

Ünnepélyes keretek között adták át a felületi technológiák világelső cégcsoportjának, a Robert Bürkle vállalatnak debreceni gyárát a Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban csütörtökön. A cívisvárosi telephely a vállalat első Németországon kívüli európai gyára.

A német cég 2019-ben kezdte meg működését Debrecenben, a mostani beruházásnak köszönhetően pedig a gyártás elérte a kapacitás teljes volumenét.

Papp László, Debrecen polgármestere az avatóünnepségen háláját fejezte ki, hogy a német vállalat végül Debrecent választotta az 5 ország 15 telephelye közül.

Hozzátette: Debrecenben minden megvolt ahhoz, hogy a Bürkle megvalósíthassa európai terveit.

„A politikai stabilitás, a megfelelő szaktudással rendelkező munkaerő, a logisztikai kapcsolatok, a közlekedési kapcsolatok, az egyetem és a szakképzési folyamatok mind azt mutatják, hogy Debrecen alkalmas és növekedési potenciállal rendelkező város.” (Papp László)

A polgármester azt is elmondta, hogy a közeljövőben újraindul a Debrecen-München közötti repülőjárat is.

A 2020-ban Magyarországon is óriási problémákat okozó koronavírus világjárvány kihívások elé állította a Bürkle vállalatot is. Jürgen Schröer, a Bürkle Tanácsadó Testületének elnöke elmondta: az első évben a magyar kollégák képzése Németországban történt, ezt megszakította a pandémia, a konferenciák így online történtek. Mindezek ellenére a legutóbbi 15 év legnagyobb befektetéseit valósították meg – mondta az elnök.

Laczkó Gábor, a Bürkle Debrecen gyárigazgatója két fontos célt emelt ki.

„Az éves beszerzési volumenünk 40%-át már Magyarországról szerezzük be, a cél a 60-80% elérése. Továbbá újabb termékcsoportokat szeretnénk Németországból itt készre szerelni.” – hangsúlyozta a gyárigazgató

A debreceni gyár 19 emberrel kezdte meg a munkálatokat 2019-ben, mára az itt dolgozók száma majdnem eléri a 70 főt. Az igény pedig továbbra is fennáll a jól képzett szakemberek iránt. A gyárnak magasan kvalifikált munkaerőre van szüksége, ezt duális képzések indításával szeretné segíteni, az ezzel kapcsolatos tárgyalás a Debreceni Egyetemmel már elindult.

Ez is érdekelhet