ÚriMuri a Nagyerdőn

 

Július 16-án, szombaton, a cívisek értékteremtő tevékenysége előtt tisztelegve, illetve Debrecen turisztikai kínálatát gazdagítva  ismét megrendezik az ÚriMurit. A nyár egyik legkiemelkedőbb gasztro-kulturális eseménye  több helyi vállalkozás összefogásában valósul meg és jótékonysági célt is támogat.

Néhány éve az első ÚriMuri helyszíne a több mint százéves épületekkel övezett Simonffy utca és a varázslatos hangulatú Halköz volt.

A második ÚriMuri ismét egy újabb, népszerű helyszínt a középpontba állítva, a Békás-tó partjára költözik ki. Itt lesz – többek között – régiség vásár és kiállítás is. A  gyerekeknek a Természettár is készül programmal. A Debreceni Sakk Barátok Egyesülete  is várja a kicsiket és nagyokat is köztéri sakkozásra.

A gasztronómiai kínálat is bőséges lesz. A Pálma Étterem mellett az Ikon Debrecen, illetve a KisPálma fröccsterasz kínálatából is válogathatnak az érdeklődők. Itt lesz a Sárréti Chilifarm is. Tulajdonosa, Bogár Márk csilievő-versenyt is tart a bátrabb vendégeknek.Aki pedig a szomját szeretné oltani a bőséges borválaszték mellett, Simon Róbert bártender Koktélszínházába is ellátogathat. A Borsodi Sörgyár pedig 12 féle csapolt sörrel kedveskedik a látogatóknak

A zenei kínálat is színes lesz. Az ÚriMuri színpadán fellép egyebek mellett Kollányi Zsuzsi,Lőrincz Ádám. Hajnal háromig pedig  DJ. Revolution és DJ Nash szórakoztatja a közönséget.

A kutyás gazdiknak és kedvenceiknek a Debreceni Euro Pet Shop szakemberei kutyafagylalttal és egyéb finomságokkal kedveskednek. Ott lesz a Dog Like is, hogy valóra váljon a szlogenjük: kapcsolódj ki együtt a kutyáddal!

A 2. ÚriMuri résztvevői fontos közösségi ügyet is támogathatnak.Az „Együtt az Állatokért” Állatvédő Közhasznú Egyesület tevékenységét segíti,minden ötödik ember, ki belépőjét megváltja.A szervezet céljaként tűzte ki a Debrecenben és a régióban élő, utcára dobott, sérült, kóborló állatok megsegítését. Fontosnak tartják a környezettudatos életre, felelős állattartásra való nevelést. Az anyagi támogatáson kívül nagy figyelmet fordítanak a probléma minél szélesebb társadalmi rétegekhez történő eljuttatására.

További információk: https://www.facebook.com/urimuridebrecen

Fotók: Miskolczi János

 

Ez is érdekelhet