Út épül a józsai sztrádacsomópont és a 35-ös főút között

Ha elkészül az új út, azzal tehermentesíthetik a 35-ös főút szakaszát Józsa és Debrecen között.

A tervek alapján nyárra megépül az új autópálya csomópont az M35-ös sztrádán. A csomópontot Józsa északi részén alakítják ki.

Az önkormányzat a debreceni BMW gyár ipari övezete és a józsai sztrádacsomópont közé is tervez egy kétszer 1 sávos utat.

„Tervbe van véve a csomópontnak egy külön, Józsa északi részén húzódó tehermentesítő összekötése a 35-ös főúttal” – nyilatkozott korábban Papp László polgármester.

 A Hajdúböszörmény felől érkezők így elkerülhetik majd Józsát és a józsaiak is könnyedén fel tudnak majd hajtani az autópályára.

Az új útszakasz azt eredményezheti, hogy csökken a 35-ös út terhelése, ugyanis sztrádán, a Kishegyesi úton, a 33-as és a 4-es főúton is megközelíthetővé válik a város több része is. Akik pedig a 47-es főúton szeretnének menni dél felé, már Józsán fel tudnak hajtani a pályára, így megkerülhetik Debrecent.

Az M35-ös autópálya a hajdú-bihari megyei matricával igénybe vehető.

A jövő heti debreceni közgyűlésen eldől, hogy az M35-ös autópálya és a 35. számú főút kapcsolatának nyomvonalvizsgálati tervdokumentációja felhasználási jogát ingyenesen átengedhetik-e a NIF Zrt. részére. Debrecen önkormányzata a múlt évben készítette el ezt a tervdokumentációt a Cívis Komplex Mérnök Kft. közreműködésében.

A nyomvonalvizsgálat keretében megállapításra került, hogy Debrecen-Józsa északi részén javasolt ez az összekötés. A lehetséges nyomvonal Debrecen-Józsa északi részén, jelenleg külterületi földúton haladna. A kezdőszelvény a Józsai bekötőút, mely a Gönczy Pál utca csatlakozásánál található.” – írta Pacza Gergely városfejlesztési főosztályvezető.

Továbbá a tervek között szerepel a 35-ös főút Józsa és Debrecen közötti szakaszának négysávosítása is a Debrecen 2030 programban.

forrás: dehir.hu

 Biró Kincső

Ez is érdekelhet