Vacsorával köszöntötték az új külföldi hallgatókat a Debreceni Egyetemen

21 országból érkezett 93 diákot fogadott a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodája és az intézmény Hallgatói Önkormányzatának Külügyi Bizottsága szerdán. A hagyományos Welcome Dinner keretében a tavaszi szemeszterre érkezett külföldi hallgatók néptáncosok és a Szeredás együttes révén ízelítőt kaphattak a magyar folklórból és közös tánccal zárták a programot.

A Debreceni Egyetemen jelenleg 7300 külföldi hallgató tanul a világ 134 országából. A tavaszi félévben is fogad a DE hallgatókat külföldről, ezúttal huszonegy országból 93 új hallgató folytatja tanulmányait az intézményben. A legtöbben Romániából jöttek, de sokan vannak Spanyolországból, Törökországból és Olaszországból is.

Az üdvözlő vacsorán a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodája és a Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottsága látta vendégül a külföldi fiatalokat, akik megismerhették a magyar kultúrát és a magyaros konyhát is. A nyitóest közös táncházzal zárult az Aula előtt.

Jánosy Orsolya, a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodájának vezetője kiemelte, hogy a hazai egyetemek közül a debreceni rendelkezik a legnagyobb külföldi hallgatói létszámmal, az intézmény angol nyelvű képzéseinek köszönhetően a most érkezett Erasmus-ösztöndíjasok számára is bőséges az oktatási kínálat.

– A 2023/24-es tanévben Erasmus-részképzésben jelenleg kétszázhúsz külföldi hallgató tanul a Debreceni Egyetemen, de számítunk még a tavasz folyamán több Erasmus Blended Intensive Program megrendezésére a karokon, illetve a Klinikai Központba nyári szakmai gyakorlatra érkező hallgatókra is, így várhatóan a bejövő hallgatói létszám elérheti a háromszázat – közölte Jánosy Orsolya.

Forrás: unideb.hu

 

Ez is érdekelhet