Véget ért a Wunderbar fesztivál

Gálaműsorral zárult az egyhetes Wunderbar Fesztivál. Az ünnepséget péntek délután a Modemben tartották meg.

Az eseményen Papp László polgármester, illetve Svájc budapesti nagykövete és a német követségi tanácsos is megszólalt.

Az ünnepségen fellépett a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának tánc- és énekkara és a kollégium zenekara.

A programot a Német Kulturális Fórum koordinálta, a szervezésben pedig nagy szerepet vállalt az önkormányzat, a Kölcsey Központ, a Modem, a Csokonai Színház, a Csokonai-gimnázium, a Kossuth-gimnázium és a Dózsa György Általános Iskola is.

A koordinációt Horváth Andrea, a Debreceni Német Kulturális Fórum elnöke rendezte.

Debrecenben német kisebbségi önkormányzat is működik. A Német Kulturális Fórum célja, hogy a német kultúrát magyar nyelven közvetítse a régió felé.

Papp László megemlítette a német nyelvi, gazdasági és kulturális szereplőket, akik által Debrecenben országos szinten is kiemelkedő a német-magyar személyes, gazdasági és kulturális kapcsolat. Jean-François Paroz, Svájc magyarországi nagykövete pedig a német nyelv fontosságát hangsúlyozta, Katja Dorrmann, a német nagykövetség kultúrattaséja pedig a nyelvtanulás és nyelvoktatás fontosságát emelte ki.

 

A fesztivál utolsó programja egy futballtorna a DEAC-pályán. Erre az eseményre nyolc cég állított fel futballcsapatot.

Horváth Andrea nyilatkozata szerint ezentúl minden évben meg szeretnék rendezni a Wunderbar fesztivált, illetve nyáron a Debreceni Német Kulturális Fórum ismét ingyenes mozit nyit a Batthyány utca 24. szám alatt.

Biró Kincső

 

Ez is érdekelhet