Végre vége: befejezték és átadták a Bem téri csomópontot

Forrás: Papp László Facebook-oldala

Az autósok számára talán a legnagyobb fejfájást a 33. sz. főút Nyíl utca – Hadházi úti csomópont átépítése okozta az elmúlt több, mint egy évben. Jó hír viszont, hogy a munkálatokat befejezték és hivatalosan is átadták az útszakaszt június 7-én.

Nyugodtan nevezhetjük a Nyíl utca- Hadházi úti kereszteződést az egyik legutáltabb csomópontnak a városban, legalábbis ami a múltat illeti. Remélem, hogy ez a megítélése a fejlesztésnek köszönhetően gyökeresen megváltozik – mondta Papp László, Debrecen polgármestere az átadón.

A polgármester azt is kiemelte, hogy az elmúlt hetek már azt bizonyították, hogy működik a csomópont, az áteresztő képessége nagyságrendekkel nagyobb, így megszűntek a torlódással, dugóval kapcsolatos közlekedési problémák.

Forrás: Papp László Facebook-oldala

A fejlesztés keretében a 33. sz. főútat 454 m hosszon, a csatlakozó szakaszt pedig 230 m hosszon építették át. A Bem téri csomópont egyes ágain külön jobbra kanyarodó, szigettel elválasztott sávok létesültek. Megtörtént a csomóponti jelzőlámpák összehangolása is. A Méliusz Juhász Péter Könyvtárnál jelentős sávbővítés valósult meg. A Homok utcai csatlakozásnál lévő autóbuszmegállót nagy teherbírású bazaltbeton burkolattal alakították ki.

A csomópontok átépítése állami forrásból, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósult meg. A munkát a Debreceni Mélyépítő Holding Kft. és a „KE-VÍZ 21” Zrt. végezte el nettó 1 milliárd 150 millió forintért.

Juhász Zoltán, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgató-helyettese közölte:

összesen 12 ezer négyzetméteren újítottuk meg a burkolatot, amelyhez 1700 köbméter aszfaltot használtunk fel. Hozzátette: remélik, hogy egy élhetőbb, hatékonyabb csomóponti környezet jött itt létre.

Forrás: Papp László Facebook-oldala

Ez is érdekelhet