„Veled kerek a világ!” családi sportnap Debrecenben

Immár kilencedik alkalommal rendezik meg május 13-án, szombaton a debreceni Oláh Gábor utcai Sportkomplexumban a „Veled kerek a világ!” elnevezésű sport-, és családinapot. Az érdeklődők, illetve a már előzetesen regisztrált óvodákból, iskolákból érkező gyermekek, pedagógusok 9 órától vehetik át a karszalagokat, a sportcentrum, úgynevezett forgóajtós bejáratánál. Ugyanezt a családok is megtehetik, ha intézményektől függetlenül látogatnak el a vidám, egészségmegőrző, színes sportnapi eseményre.

Sokak örömére idén is megrendezik a „Veled kerek a világ!” nevet viselő sport-, és családi napot, melynek most is az a fő célja, hogy az egészséges életmódot és sportolást népszerűsítse. A május 13-ai rendezvényen 24 sportággal ismerkedhetnek meg s próbálhatnak ki a gyerekek. A vívás, a tollaslabda, a kosárlabda, a birkózás, a fitnesz, a görkorcsolya, a falmászás s megannyi új élmény vár az óvodásokra, a kisiskolásokra, a szüleikre és a kísérő pedagógusokra.

„Veled kerek a világ!” családi sportnap térképe

 

Balesetveszélytől senkinek nem kell tartani a különleges sportok gyakorlása közben sem, mert minden színhelyen szakszerű és biztonságos felügyelet mellett zajlanak a programok, a szabályok betartása mellett.

Az elmúlt esztendőben legalább 1500 gyermek regisztrált a „Veled kerek a világ!” sport-, és családi napra, hogy próbára tegyék ügyességüket, bátorságukat minél több sportágban, melyekre a hétköznapok során ritkán nyílik lehetőségük.

A Mesekert Óvoda hosszú évek óta lelkes résztvevője a népszerű debreceni eseménynek. Fekete Valéria, óvodavezető alapvető feladatuknak tekinti, hogy a pedagógusok és a szülők a legjobb példát mutassák a csemetéknek, s persze a bátortalanabb szülőknek. „Ép testben, ép lélek!” – ezt a bölcs mondást már kicsinykorban felelősséggel és valódi sportolási, mozgási lehetőségekkel tudatosítani kell minden gyermekben. Esélyt és lehetőséget adni számukra mind ezekre.

Az idei, kilencedik eseményen az Oláh Gábor utcai Sportkomplexuman a rendelkezésre álló 24 sportág közül tizennégyet a Debreceni Sportiskola (DSI) Szakosztályai mutatnak be május 13-án szombaton. Mindegyik sporttevékenységet ki lehet majd próbálni azon a helyszínen, ahol a szervezők ezt kijelölték.

A színpadi programok sorában számos sportág sajátosságait láthatják a résztvevők, amit bemutatnak a sportolók, vagy épp a már sportoló diákok a közönségnek – adta hírül Makray Balázs, a Debreceni Sportcentrum Kft. Stratégiai és Sportszakmai igazgatója.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a családok mellett, 51 óvodából és 28 iskolából várják a rendezők a kikapcsolódásra, sportolásra vágyókat. Lehetőség nyílik arra is, hogy a szülők kedvük szerint, a gyermekükhöz illő sportágat válasszanak, ha a 24 sportág bármelyikét szimpatikusnak tekintik, de még bizonytalanok.

  • Az a fő célunk – akárcsak a „Mozdulj Debrecen!” programmal -, hogy a mostani digitalizált és mozgásszegény életmódra épülő világunkban lehetőséget adjunk a sportolásra, annak megkedveltetésére már óvodáskortól – mondta Széles Diána Debrecen alpolgármestere s hozzátette: – Fontos, hogy kimozdítsuk a gyerekeket, a fiatalokat a megszokott életterükből, ahol leginkább a számítógép-, és a mobiltelefon használaté a főszerep. Ez nem helyes s nem fejleszti a testi-, lelki egészségüket. A hangulatos, színes sportolási, különféle izgalmas mozgási lehetőségek, ügyességi versenyek mellett, a családok itt együtt lehetnek, egymásra figyelhetnek a gondtalan órákban, reggeltől délutánig.

A szervezők most is külön díjazzák azokat az intézményeket, akik a legtöbb óvodás és iskolás gyermekkel vesznek részt a „Veled kerek a világ!” sport-, és családirendezvényen május 13-án, szombaton.

Ez is érdekelhet