Veterán BMW-k és Mercedesek miatt bírságoltak az autópályán

Vasárnap Polgár térségében ellenőriztek a rendőrök két autószállítót az M3-as autópályán, amely nem csak különleges autókat szállított, több is volt az össztömeg, mint amennyi megengedett lett volna.

Veterán BMW-k és Mercedesek miatt bírságoltak az autópályán

A platós autókon és mögöttük a traileren összesen három-három autó volt, ez pedig több száz kilogramm túlsúlyt okozott, amiért a sofőrökre közigazgatási bírságot szabott ki a rendőrség és nem is haladhattak tovább addig, amíg nem szüntették meg a szabálytalanságot.

Érdekesség, hogy a túlsúlyos szerelvények nem a szokásos “horror-karaván” roncsautókkal, vagy 10 éves használt autókkal. A szállított autók viszonylag ritka, veteránnak számító autóknak számítanak. A képek alapján E30 és E21-es BMW-k, illetve 190-es és W126-os Mercedes-Benz autókról voltak a szállítmány.

Veterán BMW-k és Mercedesek miatt bírságoltak az autópályán

A BMW E21-es modell a 3-as sorozat első generációja, 1975 és 1983 között gyártotta a bajor vállalat. Ezt a modellt pont a szintén szállított E30-as típus váltotta le, amit 1982-től 1992-ig gyártott a BMW. A Mercedes-Benzek között a 190-es (W201) 1982-1993 között volt gyártásban. A W126-os modell pedig 1979 és 1991 között készült Németországban. Így tehát az összes szállított autó már veteránkorban van, a képek alapján van rá esély, hogy veterán rendszámot is kaphatnak, hiszen az állapotuk nem tűnik rossznak (természetesen már amennyire ezt a rendőrség képeiből meg lehet állapítani).

Ez is érdekelhet