Világbajok lett a Magyar Labdarúgó Orvos Válogatott

A Magyar Labdarúgó Orvos Válogatott világbajnoki címet nyert Portugáliában, miután büntetőkkel verte Norvégiát a döntőben.

A csapatban orvosok, orvostanhallgatók, gyógyszerészhallgatók játszottak. A döntőig győzelmi sorozattal jutottak el úgy, hogy egyedül Kolumbia tudott két gólt lőni nekik, amúgy 15-2-es gólkülönbséggel meneteltek az öt meccsen. A hatodik mérkőzés a döntő volt, Magyarország – Norvégia. Rendes játékidő végén 2-2 volt az állás, majd büntetőkkel 7-6-ra nyert a magyar csapat.

Világbajok lett a Magyar Labdarúgó Orvos Válogatott

A magyar csapat tagjai: Somogyi Péter, Benke Kálmán, Altorjay Boldizsár, Berta Dániel, Lukács Márk, Veréb Attila, Annus Ádám, Rácz Levente, Gyimesi Tamás, Kollár Iván, Gelencsér Gergő, Miltner Szabolcs, Szijártó Balázs, Valóczki József, Gelencsér Bálint, Belák Mátyás, Fazekas Gábor, Radics Domonkos. Edző: Papp Zsolt.

A listában feltűnik többek között Valóczki József neve is, aki debreceni kötődésű, jelenleg a BE STRONG csapatának tagja, de az elmúlt években megfordult a Józsa SE, a DEAC, a Nagyhegyes KSE csapataiban is.

A magyar siker 18 év után ismétlődött, hiszen 2004-ben nyert vébét legutóbb a magyar orvosválogatott (Sterlingben).  Most Portugáliában, Monte Gordóban emelhették újra magasba a hazai dokik a vébé győzelmet jelentő kupát a Medigames tornán.

Ez is érdekelhet