Világelső teniszezőt vert meg Marozsán Fábián

Világraszóló sikernek nevezhető Marozsán Fábián ATP Four 1000 főtáblás meccse, ahol szenzációs győzelemmel, világelső teniszező ellen jutott be be a legjobb 16 közé Rómában a salakpályás tenisztornán.

Világelső teniszezőt vert meg Marozsán Fábián

A Hajdúszoboszló SE 23 éves versenyzője a selejtezőből indult, ott Timofey Skatov és Felipe Meligeni Alves volt az ellenfele, őket legyőzve jutott be életében először az ATP 1000-es torna főtáblájára. Ott sikeresen legyőzte a világranglista 67. helyén szereplő Corentin Moutetet, majd a 39. Jiri Leheckát. A következő állomás pedig a világelső Carlos Alcaraz volt, a meccset tízezer néző tekintette meg a Foro Italico salakpályáján.

Világelső teniszezőt vert meg Marozsán Fábián

A világranglista 135. helyezettjeként Marozsán Fábián már azzal túlteljesítette a várakozásokat, hogy eljutott idáig, viszont ezt még tovább tudta húzni, hiszen az 1 óra 42 percig tartó mérkőzésen sikerült legyőznie a világelsőt.  Ezt a sikert úgy érte el, hogy Alcaraz 12 sorozatban 12 győztes meccsel a háta mögött érkezett, salakon 20/1-es győzelmi mutatóval az idei évben.

Gratulálunk Marozsán Fábiánnak és sok sikerült kívánunk neki az ATP 1000-es torna legjobb 16-ja között!

    Ez is érdekelhet