Világhírű holland társulat érkezik a Vojtinába 10. Színházi Olimpián

A Vojtina Bábszínházba érkezik a híres holland társulat, a Duda Paiva Company a 10. Színházi Olimpia keretében.

Május 20-án, szombaton 15.00 órakor a Kálvin téri nagyszínpadon lesz látható a holland társulat.

Az Elfelejtett lények és elveszett ügyek című családi előadás az ember és a természet kapcsolatát vizsgálja, különleges bábos megoldásokkal és humorral. A történetben olyan kihalt állatok szerepelnek, mint a tasmániai tigris, a dodómadár, és olyan kérdéseket vet fel, mint hogy milyen szerepet játszik az ember a világban, és milyen döntéseket hozhatunk.

 A Duda Paiva Company előadása egy igazi táncos-bábos kuriózum, melyben a rajzfilmek és játékok ismerős hangulata elevenedik meg az ifjú közönség számára.

A társulatról:

Olyan asszociatív, narratív, általában szöveg nélküli produkciók alkotják az együttes repertoárját, melyek hatásának köszönhetően különböző korú, társadalmi hátterű és érdeklődésű emberek kerülhetnek egymáshoz közelebb. Ifjúsági előadásaikban az a világ kel életre, melyet a gyerekek rajzfilmekből és játékokból ismernek.

Sokan úgy vélik, hogy a színházban már mindent megcsináltak, teljesen kiaknázták… Ebben lehet valami, de nem a bábozás terén! Itt ugyanis arról van szó, hogy a színésznek egy teljesen új gondolkodásmódba kell belehelyezkednie, amelyen keresztül elképesztő módon tud más műfajokkal kommunikációba lépni. Hollandia egyike azon kevés országnak, ahol megvan a tér és a kíváncsiság arra, hogy új művészeti formákat alakítsunk ki, sőt akár keresztezzük is őket. – Duda Paiva, interjúrészlet a Deszkavízió oldaláról

Az előadásról:

Elfelejtett lények és elveszett ügyek– egy komolyan vicces történet

Üdvözlünk Ut úr boltjában, ahol különleges növények és állatok kelnek életre. Találkozz az utolsó Dodóval és a varázslatos Tasmániai tigrissel, a kíváncsi Rino-val és a folyton buzgó húsevő növénnyel. Ut úr mindent szeret a boltjában, éppen ezért inkább nem ad el semmit. Mert hol vannak a dolgok, ha már nincsenek? És mi maradna Ut úrból, ha már nem lenne boltja?

Egy nap, amikor Hernyóné eljön a bérleti díjért, kiderül, hogy a kassza üres, de maga a bolt telis-tele van értéktárgyakkal. Ezért Hernyóné elhatározza, hogy kutakodik egy kicsit. Amikor szemet vet az állatokra, Ut úrnak mindent meg kell tennie, hogy megmentse a boltot. Szerencsére nincs egyedül: a lények fellázadnak, a növény pedig egy okos trükkel áll elő.

Az előadást 6 éves kortól ajánlott.

Forrás: Vojtina Bábszínház

Ez is érdekelhet