Zöld Mozi a Future of Debrecen szervezésében!

2022. március 22-én, amely egyben a víz világnapja is, kerül megrendezésre az első Zöld Mozi program a Future of Debrecen szervezésében!

Az edukatív mozizás élményét hozza el Debrecenbe a csapat, mivel hisznek abban, hogy ez nem csupán kellemes időtöltését tud lenni, hanem edukatív jellegű is, ha a látottakat közösen fel is dolgozzuk, elmélkedünk róluk, mely egyben egy közösségépítő funkciót is betölt így. 

“Az edukatív programsorozat során nem csak egy hétköznapi problémát érintő filmet néznek meg az érdeklődők, hanem a mozifilmet egy szakemberekből álló pódiumbeszélgetés követ ahol a beszélgetőpartnerek a megoldásokra koncentrálva mutatják be, hogy helyben, Debrecenben, mit tehetünk – és mit tesz a város – az adott probléma megoldásáért.”

Az első vetítésére az Apolló mozi Kertész Mihály termében kerül sor március 22-én, kedden, 17 órai kezdéssel. 

A kiválasztott dokumentumfilm (Ice on Fire) a klímaváltozás jelentőségével foglalkozik, s a központban azok a folyamatok állnak, melyek globálisan is hozzájáruló tényezői a folyamatnak.

A film eredeti nyelven, azaz angolul, viszont magyar felirattal kerül levetítésre. 

A filmet követő pódiumbeszélgetés résztvevői partnerei: 

  • Balázs Ákos, környezetvédelmi ügyekért is felelős alpolgármester, 
  • Gorján Ferenc, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója, 
  • Lenner Ádám, a Tiszatáj Közalapítvány természetvédelmi és tájgazdálkodási menedzsere 
  • és Nagyné Pálfi Zsuzsa, környezetgazdálkodási agrármérnök. 

A beszélgetés házigazdája Váradi Ferenc rádiós műsorvezető lesz. 

A programsorozat minden alkalommal ingyenesen látogatható, azonban regisztrációhoz kötött, amit az adott Facebook eseménynél tehetnek meg az érdeklődők: https://fb.me/e/39wKGtyu7 

Ez is érdekelhet