❗️MA VAN A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY NAPJA❗️

Az OMSZ is köszöntötte dolgozóit a mai napon:

Július 1-jén, Semmelweis-napon az egészségügyi dolgozókat ünnepeljük. Mondjunk köszönetet fáradhatatlan munkájukért, melyre minden nap számíthatunk. Bár sokaknak a mai nap a jól megérdemelt pihenést jelenti, gondolunk azokra a bajtársainkra is akik ma is a bajbajutottak segélykérésit fogadják és mások életéért küzdenek. Nekik eseménytelen szolgálatot kívánunk!?❤️??
#mentők #veddészreamentőt #Semmelweisnap

A mai napon az egészségügyben dolgozók munkaszüneti napján zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, valamint a védőnői tanácsadók is.

Az egészségügyi szolgáltatók a folyamatos egészségügyi ellátást július 1-én az ügyeleti rend szerint biztosítják. Ez vonatkozik a háziorvosi és a fekvőbeteg ellátásra is. A háziorvosi rendelők betegforgalmi bejáratánál, jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Az év minden napján, így ezen a munkaszüneti napon is hívható az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat, ha mérgezés gyanúja merül fel. 06-80-20-11-99-es, ingyenes, zöld számon érhető el, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

 

Ez is érdekelhet