A HP havi előfizetéses rendszerben látja az otthoni nyomtatás jövőjét

A vállalat most nyilvánosságra hozta, hogy milyen opciók lesznek elérhetők a felhasználók számára.

HP OfficeJet Pro 8210 tintasugaras nyomtató - AS-bolt webáruház

Az Egyesült Államokban tavaly augusztusban csoportos keresetet indítottak a Hewlett-Packard (HP) ellen. A vádlók azt állították, hogy a cég elhallgatta azt a fontos tényt, hogy bizonyos nyomtatómodelljeik esetében a tinta kifogyása vagy sérülése esetén a készülék teljesen használhatatlanná válik, még olyan funkcióknál is, amelyekhez nincs szükség festékre, például a szkenneléshez vagy a fax küldéséhez. A vállalat vezérigazgatója, Enrique Lorres 2024 januárjában új üzleti modellt jelentett be: a cég úgy képzeli el a nyomtatást, hogy a nyomtató mellé előfizetői csomagokat is vesznek majd a felhasználók.

Az All-In Plan nevű előfizetői csomag három különböző nyomtatóhoz érhető el. Ezek az alábbiak szerint alakulnak:

  • HP Envy – 7 dollártól/hó (kb. 2550 forint),
  • HP Envy Inspire – 9 dollártól/hó (kb. 3300 forint),
  • HP OfficeJet Pro – 13 dollártól/hó (kb. 4750 forint).

Az Envy egy alapmodell otthoni felhasználásra (percenként legfeljebb 10 oldalt képes kiadni), az Envy Inspire gyorsabban működik, az OfficeJet Pro pedig még gyorsabb, és faxolni is lehet vele. A vásárlás után két évvel a HP felajánlja, hogy a felhasználó frissítheti az eszközét, feltehetően egy új modellre – fogalmazott a PC World.

A HP márka története - egy életre szóló barátság | TonerPartners.hu

A HP mindenféle előnyöket is ígér az előfizetés mellé. Mindhárom nyomtató színes, ha pedig a gép érzékeli, hogy fogyóban van valamelyik szín, jelzést küld a vállalatnak, ami másnapra küldi is az új patront – ingyenesen. Ha az eszköz tönkre menne, a cég ügyfélszolgálata 0-24 órában elérhető és már másnap meg is nézik, mi lehet a baja. Ha szükség van rá, cserenyomtatót is adnak a javítás idejére. A kiürült patronokat, régi nyomtatókat pedig vissza lehet küldeni a cégnek.

A HP szerint nincs kötelezettség az előfizetéshez, vagyis nem kell új nyomtatót vagy tintát venni hozzá. Ám akadnak itt kérdéses pontok. A regisztráció után 30 napja lesz a felhasználónak, hogy lemondja az előfizetést. Ha ezt nem teszi meg, akkor automatikusan elígérkezik 24 hónapra, és ebben az időszakban csak lemondási díj megfizetése után állhat el a szerződéstől.

Az sem elhanyagolható tény, hogy az említett árak csak az alapcsomagot tartalmazzák, amelybe havonta csak 20 nyomtatható oldal van belefoglalva. Ha valaki több oldalt szeretne kinyomtatni, akkor a csomagárak a következőképpen alakulnak:

  • HP Envy: 9 dollár (kb. 3330 forint) – 50 oldal/hó; 11 dollár (kb. 4000 forint) – 100 oldal/hó.
  • HP Envy Inspire: 11 dollár (kb. 4000 forint) – 50 oldal/hó; 13 dollár (kb. 4750 forint) – 100 oldal/hó, 19 dollár (kb. 7000 forint) – 300 oldal/hó.
  • HP OfficeJet Pro: 23 dollár (kb. 8400 forint) – 300 oldal/hó, 36 dollár (kb. 13 100 forint) – 700 oldal/hó.

Ha valaki túllépi a csomagját, akkor 10-15 oldalanként 1 dollárt számít fel a HP.

 

Ez is érdekelhet