Aldi VEDD és VIDD!

Nem lesznek villámkezű kasszások a legújabb Aldiban – sőt, kasszák se

Megnyitott a legújabb Aldi Londonban, kasszák helyett high-tech kamerák várják a vásárlókat.

Hiába számítanak az Aldi (és a hozzá hasonló diszkontláncok) védjegyének a villámkezű kasszások, a kedden megnyílt londoni egységben hiányozni fognak. Sőt, egyáltalán nem lesznek eladók: az új üzlet a diszkontlánc első olyan egysége, amit kasszák nélkül működtetnek majd, írja a Skynews.

A vásárlók viselkedését csúcstechnológiás kamerák követik majd, a vásárlás az Aldi Shop & Go applikáción keresztül fog történni. (Fellélegezhet az a háromgyerekes anyuka is).

Az Aldi kassza nélküli egysége Londonban.

Az Aldi célja, hogy megszüntesse a hosszú sorban állást az üzleteiben. Hasonló lépésre szánta el magát az Amazon és a Tesco is, mindkét márka nyitott már pénztármentes üzleteket.

A vásárlók alkoholt is vásárolhatnak majd, a megfelelő életkort egy arcfelismerő-rendszer ellenőrzi majd.

Az Aldi tavaly jelentette be, hogy 2 év alatt 2000 új munkahelyet teremt és 100 új üzlettel bővít az országban. Jelenleg több mint 900 bolttal van jelen, ezzel az Egyesült Királyság ötödik legnagyobb élelmiszer-kiskereskedője.

A technológiával legelőször az Amazon próbálkozott meg élesben az Amazon Go nevű boltjában (de van már így működő Amazon Fresh Londonban is), és egyre többen követik őket.

Sőt, itthon egy magyar gasztrocég is belekezdett a projektbe, a megoldás után pedig a Mol is érdeklődik.

forrás: forbes.hu

Ez is érdekelhet