Debrecenben Hallottam

Állatbarátok figyelem! Mindenkit vár a PETrecen!

Elindult a Debrecenben Hallottam állatbarát közössége, a PETrecen. Egy privát Facebook-csoport, ahová várják azokat, akik szeretik az állatokat és/vagy van is házikedvencük.

Miért jött létre a PETrecen?

A városhoz tartozó és napi szinten felmerülő probléma lehet a kisállatunk elszökése, eltűnése, megbetegedése, ideiglenes elhelyezése, befogadása, esetlegesen új szerető gazdijának megtalálása. Kifejezetten a kisállatokhoz tartozó témákban és ezzel kapcsolatos információk elkülönítésének érdekében jött létre a csoport.

Debrecenben több állatmenhely is működik, a csoport az ő munkájukat is szeretné segíteni, kezdve az “Együtt az Állatokért” Állatvédő Közhasznú Egyesület eseményének népszerűsítésével.

Az egyesület várja mindazokat, akik szeretnének karácsonyi hangulatban eltölteni egy kis időt a menhely kedvenceivel. A “Legyél Te is valaki Jézuskája” elnevezésű hagyományos programon karácsonyi sétával és vásárral készülnek a látogatóknak december 17-én (szombaton) 8-13 óra között.

Az ünnepek közeledtével mindenki szeretné meglepni szeretteit. A menhely gondozásában jelenleg mintegy 180 kutya és több mint 80 cica vár arra, hogy szerető családba kerüljön. Karácsonykor valahogy mindig megdobban az ember szíve, hogy ha haza vinni nem is, de megajándékozzon egy kis árvát – áll az esemény leírásában.

Az eseményen továbbá lesz:

  • tombola
  • becsületkassza sütemény, kávé, forrócsoki
  • kutyasétáltatás, cicázás

Helyszín: A 4-es főúton Hajdúszoboszló irányába kell haladni egészen addig, amíg tábla nem jelzi, hogy letérhetünk jobbra a Határ útra. Ha lefordultunk, akkor néhány méter múlva egy körforgalom következik, amiből a Hajdúszováti kijárónál hajtunk ki. Utána az első lehetőségnél fordulunk balra, majd egyből egy újabb balos kanyar következik egy zsákutca táblánál. Ezt az utat végig követjük, majd az út végén jobbra fordulunk és kb 300 m múlva található bal oldalon menhely.

 

Ez is érdekelhet