Állatkínzóra kért büntetés az ügyészség

Egy állatkínzóra kér pénzbüntetést az ügyészség, még februárban lőtt meg egy kutyát a hosszúpályi férfi.

A Debreceni Járási Ügyészség emelt vádat állatkínzás bűntettével egy Hosszúpályiban élő férfi ellen. A vádirat alapján a férfi február 17-én egy ingatlan udvaráról kiszökött az utcára egy kutya és ott ugatott. A gazdájának szomszédját ez zavarta, amiért meglőtte az állatot légpuskával. 

Indul a Gazdijogsi: oktatás a felelős kutyatartáshoz Magyarországon
Illusztráció

A kutya gazdája a nyüszítést észlelte és kiment az utcára, akkor fedezte fel, hogy a kutya az utcára szökött és hogy ott megsebesült. A kutyát állatorvoshoz vitte, aki eltávolított a lövedéket. Mivel ez különös szenvedést okozott az állatnak és a sérülés pedig alkalmas volt arra, hogy akár az állat pusztulását is okozza, ezért állatkínzás bűntettének felel meg.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a nyomozást követően megtalálták a férfit és annak fegyverét. Megállapították, hogy az lőfegyvernek minősül annak ellenére, hogy a vádlott légfegyverként vásárolta és légfegyverhez való lövedékkel használta.

A vádlott beismerte a tettét. Az ügyészség a vádiratban pénzbüntetés kiszabását indítványozta, valamint a nyomozás során lefoglalt lőfegyver és lövedékek elkobzását.

Kutyások figyelem! Valaki szegekkel tömött húsokat dobál el a Tócóskertben

Ez is érdekelhet