AM: kiemelkedő munkát végez a Debreceni Állategészségügyi Intézet

A Debreceni Állategészségügyi Intézet alapításának 75. évfordulója alkalmából konferenciát rendeztek kedden a cívisvárosban.

Kép forrása: Debrecen városa facebook-oldal

Papp László polgármester a jubileumi eseményen hangsúlyozta, hogy az állategészségügyi intézetek a diagnosztikai munkában, a betegségek elleni védekezés hatékonyabbá tételében, mindig is a magyar állategészségügy biztos támaszai voltak.

Kép forrása: Debrecen városa facebook-oldal

A rendezvényen Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára kijelentette: kiemelkedő szakmai munkát folytat az élelmiszerlánc biztonságáért a Debreceni Állategészségügyi Intézet, amelynek tevékenysége egy fontos mérföldkő a hazai állatorvosi diagnosztika és kutatás területén.

Az államtitkár ismertette, az elmúlt 75 év során a laboratóriumi technológiák és módszerek folyamatos fejlődése révén a vizsgálatok még pontosabbá és informatívabbá váltak. Ez a haladás lehetővé tette a szakemberek számára, hogy még hatékonyabban végezzék munkájukat, és az állategészségügy területén naprakészen reagáljanak az újabb és újabb kihívásokra.

Az antibiotikum-rezisztencia és más aktuális egészségügyi kérdések folyamatosan új kihívások elé állítják a szakembereket, de meggyőződésünk, hogy az összetett laboratóriumi hálózatunk és a kiválóan képzett szakembereink révén ezekre a kihívásokra is sikeresen tudunk válaszolni – tette hozzá.

Kép forrása: Debrecen városa facebook-oldal

Nobilis Márton felhívta a figyelmet arra, hogy az élelmiszerbiztonság és az állategészségügy szorosan összefonódik, így az állategészségügyi laboratóriumokban végzett tevékenység kulcsfontosságú.

A Debreceni Állategészségügyi Intézetben folyó kiemelkedő munka nélkülözhetetlen a fogyasztók egészségének védelme és az élelmiszerlánc biztonsága szempontjából is.

Az intézet munkatársainak elhivatottsága, szakmai tudása és kitartása elismerésre méltó. „Büszkék vagyunk minden egyes intézményi tagra, aki nap mint nap az állatok és az emberek egészségéért dolgozik” – fogalmazott az államtitkár a közlemény szerint.

Forrás: MTI

Ez is érdekelhet