Átadták a Príma- díjakat Debrecenben

A közéletben, a gazdaságban, az oktatásban, valamint a kulturális-, és sport területen példamutató és kimagasló közösségi munkát-, tevékenységet végző debreceni és hajdú-bihari kiválóságok teljesítményeiért adták át a Príma-díjakat a cívisvárosban.

a Vállalkozók és Munkavállalók Országos Szövetsége (VOSZ) Hajdú- Bihar Vármegyei Szervezetének elnöksége, a Debreceni Csokonai Fórumban rendezte meg a díjátadó gálát november 18-án.

A VOSZ vármegyei szervezete a választható tíz kategória közül ebben az évben: a magyar oktatás és köznevelés, a magyar zeneművészet-, a sport-, a gazdaság, továbbá a népművészet és közművelődés területén maradandót alkotók kivételes tevékenységét, munkásságát ismerte el.

 

A Hajdú- Bihar Vármegyei Príma- Díj Alapítványnak Kuratórium döntése szerint: a magyar oktatás és köznevelés kategóriában a vármegyei Príma- díjat Prof. Dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja, egyetemi tanára, intézetigazgatója kapta az idén kimagasló szakmai tevékenységéért.

A területi Príma-díjat zeneművészet kategóriában a 100 esztendős Kodály Filharmonikusok Debrecen vette át.

Magyar sport kategóriában Príma-díjas lett Battai Sugár Katinka világbajnok kardvívó, olimpikon, a Debreceni Egyetem hallgatója.

Különdíjas, a magyar népművészet és közművelődés kategóriában Miklósvölgyi Péternek, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetőjének ítélték.

 

Prof.  Dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja, egyetemi tanára az ünnepségen bejelentette: a díjjal járó egymillió forintot megháromszorozva, azaz hárommillió forintot, felajánlja a Duchenne – féle izomdystrophiában szenvedő hároméves debreceni kisfiú, Kneifel Ádin gyógykezelésére.

 

Ádin betegségére szerencsére létezik génterápia az Amerikai Egyesült Államokban, amelynek ára jelenleg 3,2 millió dollár.

Prof. Dr. Bács Zoltán kancellár elmondta azt is szeretné, ha minél több vállalkozó segítené Ádin szüleit az összeg előteremtésével.

Miklósvölgyi Péter ügyvezető igazgató, az est másik díjazottja, támogatva a kancellár kezdeményezését, felajánlotta a különdíjjal járó félmillió forintot.

A magyar gazdasági szféra területén is nyújtottak át díjakat november 18-án a Csokonai Fórumban.

 Hajdú- Bihar Vármegye Év Vállalkozója Díjazottja: Inácsy Ernő, az INER Holding Kft. tulajdonosa- ügyvezetője kapta.

Hajdú- Bihar Vármegye Év Innovatív Vállalkozása díjat, ifj. Petis László kapta az idén, aki az IL-PE Kft. menedzsere.

Hajdú – Bihar Vármegye Év Agrár Vállalkozása díjat Őzse László és Őzse Ildikó vehették át, akik a Földesi Rákóczi Mezőgazdasági Kft. ügyvezető igazgatói.

Hajdú- Bihar Vármegye Év Ipar Vállalata díjat Kiss Attilának, a Nagyhegyesi Takarmány Kft. ügyvezetőjének ítélték oda.

Az Év Fiatal Vállalkozója díjazottja a Szenderkert lett. A díjat Szendrei Bence és felesége, Szendrei Eszter vette át a debreceni, ünnepélyes gálán.

A kiemelkedő társadalmi szereplésvállalásért pedig, Ördögné Pálocska Judit és Ördög Mihály, az Ördög- Papír Kft. ügyvezetői részesültek.

 

A gálaest fellépő sztárvendégei Péter Bence világhírű zongoravirtuóz, a világ leggyorsabb kezű zongoristája, Jenes Kitti színművész, Donkó Imre operaénekes, Kodály Filharmonikusok és a Csokonai Nemzeti Színház Debrecen tánctagozata felejthetetlen hangulatú, ünnepi műsorral köszöntötték a díjazottakat és a közélet számos megjelent, prominens személyiségét.

Ez is érdekelhet