Autómentes nap a Debreceni Fazekas Mihály Általános Iskolában

Az autómentes nap alkalmából a Debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola tanulói és tanárai gyalog, kerékpárral, rollerrel érkeztek pénteken, szeptember 22-én az iskolába. A vidékről bejárók ezt nem tudták megtenni, de a sport-, és KRESZ vetélkedőkön lelkesen részt vettek.

Az autómentes nap az egészségmegőrzését szolgálja. A gyermekeket már általános iskolában a helyes, környezetkímélő életmódra, környezetvédelemre nevelik ezzel. A debreceni általános iskolákban 1998-óta minden szeptember 22-én többszáz diák vesz részt a programban.

A verőfényes szeptemberi napon sportfoglalkozások, vetélkedők színesítették a diákok tevékenységét, valamint a KRESZ ismereteket egyenruhás rendőröktől tanulhatták a „kis” Fazekasban. A tartalmas programokhoz minden eszköz és felszerelés adott volt, s a gyermekek, nevelők lelkesedése is. 

Ehhez alkalmasak voltak azok a kerékpárok és rollerek, amelyekkel ezen a napon érkeztek az iskolába. Így a helyes közlekedés szabályait is gyakorolhatták az akadálypályákon is.

A program legnépszerűbb feladatai azok voltak, amikor az udvaron kialakított akadálypálya és gokart volt az ügyesség, pontosság mércéje.

 

A Debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola tanulói és nevelői bekapcsolódtak már a „Mozdulj, Debrecen!” programba, ami a pénteki sor-, és akadályversenyen máris szép eredményeket hozott a lelkes tanulóknak.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere örömmel vett részt az iskola autómentes, tematikusnapi programján. Kiemelte – amit az iskola igazgatónője megerősített – a kerékpározás, a sportolás, a tartalmas családi napok, kirándulások, a környezetvédelemre nevelés alapmottója az iskolának.

Az alpolgármester hangsúlyozta, menyire fontos, hogy a helyes és szabályos közlekedést a gyermekek már otthon elsajátítsák s a szülők is erre neveljék csemetéiket. Hasonlóan fontos a gyermekek életében a környezettudatos életmód, a természet védelme, amire az autómentes nap jó példa. 

Ebben a kérdésben is a személyes példamutatás az elsődleges akár személygépkocsival közlekednek, gyalogosan vagy kerékpárral.

A mozgalmas és rendhagyó nap, különös és közösségformáló testnevelés órával zárult.

Ez is érdekelhet