Az élen a DVSC a Kecskemét elleni magabiztos győzelmét követően

Nem várt egyszerű helyzet a Lokira az NB I. hatodik fordulójának záró mérkőzésén. A Debrecen tavaly izgalmas végjátékban végül a bronzérmet szerezte meg, mostani ellenfele pedig az őket megelőző Kecskemét volt a Nagyerdei Stadionban.

Több mint 4500 szurkoló látogatott ki az első őszi mérkőzésre. Jelezve az évszakváltozást, sok eső esett a mérkőzést megelőzően és bár a 90 perc alatt nem volt csapadék, a pálya azért csúszós volt, amely látszódott néhány passz sikerességén.

A múlt héten a DVSC eladta a Grasshppers számára a tavalyi házi gólkirályt, Dorian Babunszkit, valamint Antonio Mance a Zalaegerszeg csapatához igazolt. Ez két csatár elvesztését is jelentette. Az újonnan szerződtetett Andrija Majdevac még nem volt a meccskeretben. Ezáltal az egyelten vérbeli csatár, a saját nevelésű közönségkedvenc, Bárány Donát kezdett a KTE ellen.

Az első félidőben bár nem született gól, a Kecskemét csapata több alkalommal is közelebb állt ahhoz, hogy először juttassa hálóba a labdát. A második félidőben a 62. percében Bárány Donát nagyon jól kihasználta a védő hibáját és a 16-oson belül szerzett labdát, amelyet röviden vezette és tökéletesen adta középre Sztefan Loncsarnak, akinek könnyű dolga volt, senki sem zavarta amikor gólt lőhetett. A semmiből jött ez a gól, és annyira nem volt benne a levegőbe, hogy a vendég csapat kicsit meg is zavarodott, amit Kusnyír Erik használt ki négy perccel később. A félpályán kapott labdát és a fiatal játékos óriási sprintet mutatott be, félelmetes sebességgel robogott az ellenfél kapuja felé és egy életerős rúgással megszerezte a Loki második gólját (ez egyben Kusnyír második NB I-es gólja is).

Az élen a DVSC a Kecskemét elleni magabiztos győzelmét követően
Sztefan Loncsar, a Loki első gólszerzője. Fotó: DVSC.hu

A  mérkőzés utolsó fél órájában nem volt igazi átütő erő a tavalyi ezüstérmesben, a Lokinak pedig kielégítő volt a 2-0, így nem született további gól.

A Debrecen ezzel a győzelemmel az élre állt. Idei öt mérkőzéséből négyet megnyert és csak egyet veszített el (egy héttel korábban, az MTK ellen). A 11-5-ös gólkülönbséggel és 12 megszerzett pontjával az élen  az NB I-ben úgy, hogy 1 mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint az őket követő MTK Budapest, Puskás Akadémia és Újpest FC (ezeknek a csapatoknak 11-11 pontjuk van). Érdemes hozzátenni, hogy a 6-2-es győzelmet arató Ferencváros 9 ponttal csak a 6. helyen áll, azonban kettővel kevesebbet játszottak.

Az NB I-ben válogatott szünet következik, így most a 1,5 hetes pihenőt az élen töltheti a Debrecen VSC.

Labdarúgó játékvezetői tanfolyam indul szeptemberben

Ez is érdekelhet