Az MSN Messenger már 23 éve, hogy indult

A 90-es években születettek számára az MSN volt az első igazi online kommunikációs platform.

Az MSN Messenger már 23 éve, hogy indult

23 évvel ezelőtt, 1999. július 22-én adta ki a Microsoft a Windows Live Messengert, amit sokan csak MSN-ként ismertek, bár valószínűleg a mai fiataloknak fogalmuk sincs, hogy mi is volt ez pontosan.

A Windows Live Messenger egy PC-s csevegőprogram volt, ami a 2000-es években óriási sikernek örvendett világszerte és Magyarországon is. Ekkor még nem voltak okostelefonok, sokaknak még internet sem volt az otthonában.

Az MSN Messenger már 23 éve, hogy indult

A Windows XP mellett elérhető volt Windows Vistára, Windows 7-re, később a Windows Mobile és Windows Phone, sőt a BlackBerry OS, Android, iOS, Symbian OS telefonos operációs rendszerekre is, illetve az Xbox 360-ra is jelent meg alkalmazás.  2005-ben integrálta a Microsoft a Windows Live programcsomagba. Eredetileg MSN Messenger néven, 2005-től Windows Live Messenger néven működött. 2013. április 8-án Kínát kivéve leállította azt a Microsoft, nem sokkal később, 2014. október 31-én Kínában is leállt a szolgáltatás. A Microsoft célja az volt, hogy helyette inkább a Skype-ot használják az emberek, időközben azonban egyre népszerűbb lett a Facebook által bevezetett Messenger, vagy éppen a Google által felvásárolt Whatsapp és a Rakuten által fejlesztett Viber. Így az MSN lassan eltűnt a köztudatból.

Ez is érdekelhet