Beköltözött a tudomány a FÓRUM Bevásárlóközpontba

Okoseszközök, robotok, interaktív játékok is várják a látogatókat.

Az Agóra Tudományos Élményközpont idén ősszel, október 16-tól beköltözik egy egész hétre Debrecen belvárosába, a Fórum Bevásárlóközpontba, az immár hagyományos Tudományvásár című rendezvény keretében.

A Tudományvásár című rendezvénysorozattal kapcsolatban a szervezők október 16-án, hétfőn tartottak nyilvános sajtótájékoztatót.

Somogyi Béla, az Agóra Tudományos Élményközpont ügyvezetője elmondta: az Agóra kilenc éve azt a feladatot végzi, hogy megismertesse a természettudományokat minden érdeklődővel.

A rendezvénysorozaton az érdeklődők megnézhetnek látványos színpadi előadásokat, kipróbálhatnak néhány különleges, interaktív játékot és okoseszközt, találkozhatnak különböző robotokkal, illetve bemutatkozik a kimondottan középiskolás lányok számára meghirdetett WATCH program, melynek során készült többek között plazmatányér, okos-macskamelegedő, minirobot és LED labirintus.

Puskás István, Debrecen alpolgármestere is részt vett a rendezvény nyitónapján és kiemelte: Debrecenben a jövő épül.

Mi sem tudja ezt jobban megmutatni, mint egy olyan kiállítás, ahol a tudomány és a technológia legújabb eredményeit játékos formában találkoznak a jövő generációjával – mondta az alpolgármester.

A tudományos kiállítást október 22-ig látogathatják az érdeklődők a bevásárlóközpont mínusz első szintjén. Hétköznapokon 9 órától 15 óráig szervezett iskolai csoportok is látogathatják a rendezvényt.

Részletes programleírás ezen a linken található.

 

 

    Ez is érdekelhet