Bérlakásprogram és közlekedésfejlesztés a Tócóvölgyben

A Tócóvölgy kettes üteme mind ingatlanfejlesztési mind közlekedési fejlesztésekről szól. Az önkormányzati bérlakások létrehozásának legfontosabb célja, hogy segítse a debreceni fiatalokat lakáshoz jutni, javítva az ingatlanpiaci helyzeten, mérsékelve az ingatlanárak növekedését. 

Az önkormányzati lakások számának bővítése a területen lehetőséget teremt letelepedésre a fiatal pályakezdők számára, akik a szociális vagy a köznevelési szférában dolgoznak, így a hivatásukkal együtt megtalálhatják helyüket városunkban. Jelen helyzetben ez nagy segítség lehet az első lakáshoz jutást illetően, hiszen sok fiatal ellehetetlenítve érzi magát a napjaiban mutatkozó ingatlanárak mellett. 

Az ingatlanfejlesztés mellett a közlekedés bővítéséről is szól a Tócóvölgy kettes üteme. A harmadik villamosvonal kialakításának célja, hogy az utasok a Tócóvölgytől egészen a Dobozi lakótelepig el tudjanak jutni. A közlekedési feltételek javításának érdekében elindul továbbá a Kishegyesi út felújítása, a derék utcai kanyarodósáv kiépítése, valamint körforgalomépítés a Tócóvölgy déli részén.

Ezek mellett egy, a szabadidő eltöltésére alkalmas 30 0000 négyzetméteres területű park létrehozása is a terv része, amely mesterséges tóval, sportolási és főzési lehetőségekkel várná a debrecenieket. 

Új fejlesztések a Tócóvölgyben

Ez is érdekelhet