Cigi csikk gyűjtés: a hétköznapi hősök köztünk vannak

Vannak bizonyos szemét típusok, amelyek annyira gyakoriak az utcán, hogy néhány kivételtől eltekintve már észre sem vesszük. Ezért jelent üdítő reggeli élményt, ha valaki cigi csikket gyűjt.

Kutyapiszok, cigaretta csikk, sörös és energiaitalos doboz, PET palack. Csak néhány olyan hulladék, vagy szemét típus, amelyek sajnos mindennapi látvány az utcán. A sörös és az energiaitalos dobozok végtelen alkalommal újrahasznosíthatók, az alumínium kitermelésének töredékéért. A PET palackok szintén szelektíven gyűjthetők és 

újrahasznosíthatók. A kutyapiszkot senki sem szereti a cipőjén viszontlátni. A cigaretta csikk pedig az egyik legfeleslegesebb szemét, hiszen valaki fizet azért, hogy a saját egészségét rontsa minden szál cigarettával, majd amikor a végére ért egyszerűen elhajítja, amivel nem csak vizuálisan szennyezi a környezetet, hanem vegyileg is, hiszen azon vegyszerek, amelyek a cigarettában is megtalálhatók később bemosódnak a talajba a csikkekből.

A hétköznapi hősök köztünk járnak Debrecenben is
A legjobb az volna, ha nem is lenne mit gyűjtenie. De sajnos van, így csak köszönhetjük, hogy rászánta erre az idejét.

A péntek reggeli hősünk a képen látható fiatalember, aki arra szánta a reggelét, hogy mások után összeszedi a Tócóskert egy részén az eldobott csikkeket. Sajnos rendkívül sok volt már a zacskójában, ami azt mutatja, hogy sajnos továbbra is nagyon sokan dobják el a kezükből a csikket.

Ha dohányzol, az a te döntésed, tedd. De kérünk, hogy miután a végére értél, NE dobd azt el az utcán, a fűbe, a csatorna lefolyóba. Akkor sem, ha az önkormányzat nem telepít minden 10 méteren szemetest az utcán. Számos, egy doboz cigarettánál olcsóbb csikkgyűjtő van, amely elférhet a táskában, ennek segítségével nem kell még tovább szennyezni a környezetet. 

Ez is érdekelhet