Csomagkézbesítő robotok tesztelése Debrecen utcáin

A tegnapi napon Barcsa Lajos alpolgármester úr beszámolt a nyilvánosságnak a Debreceni Smart City LogiSmile projektjéről.

A projekt keretein belül, melyet az EIT – European Institute of Innovation and Technology?? társ-finanszíroz, olyan autonóm csomagkézbesítő robotokat fog a Debreceni Smart City tesztelni Debrecen utcáin, melyek a jövőben fogják nap mint nap házhoz szállítani a lakosság, vagy akár a boltok, vállalkozások küldeményeit. Így már nem a postásnak fogunk integetni, hanem egy robotnak.

Az Autonomous Delivery Device, röviden ADD a barcelonai Universitat Politècnica de Catalunya, azaz a Katalán Politechnológiai Egyetem és a CARNET kutatóközpont által kifejlesztett, 1,1x1x1,7 m nagyságú önvezető robot, mely 3-4 átlagos méretű csomag kiszállítására képes kizárólag saját erejéből.

Az automata, elektromos, így teljesen környezetkímélő robot 2022 őszén fog városunkba érkezni, ahol célunk, hogy szabályozott, de már valós forgalmi körülmények között figyelhessük meg a jármű működését, és az emberekkel történő interakcióit.

Ez is érdekelhet