Debrecen legújabb alkotótere várja a fiatalokat!

Hivatalosan is megnyílt a KraftLab, a Telekom Debrecen egyedülálló, kreatív alkotóműhelye, a mai napon, szeptember 29-én.

Egy hely Debrecen belvárosában, ahol adott a technológia, a tudás, a közösség és minden szükséges feltétel ahhoz, hogy újító ötletek megvalósulhassanak. Egy tér, ahol lehet kísérletezni, próbálkozni, lehet bukni és ezáltal tanulni.

A Telekom Kraft egy olyan platform, melyben fiatalokkal fognak össze a dolgozók, és az alapján közösen hoznak velük létre valamilyen hatalmas és sikeres újítást. Összességében a céljuk nem más, minthogy digitális lehetőségek segítségével támogassák a fiatalokat a folyamatos fejlődés útján.

A Kraft egy remek lehetőség arra, hogy szakmailag fejlődjenek a fiatalok, inspirálódjanak társaiktól és más krafterektől, és egy olyan infrastruktúrához férjenek hozzá, amely alapvetően nem mindenki számára elérhető.

„Természetesen nem kell kész projekttel rendelkeznie annak a fiatalnak, aki a Kraft programban részt szeretne venni, elég ha lelkes, tettre kész és ég benne valami iránt igazán a tűz, és azt érzi, hogy nagyon szuper lenne, ha nagyszerű mentorokat kapna segítségül az útján.” – nyilatkozta Molnár Janka Sára, a KraftLab megnyitóján.

Magát a KraftLab koncepcióját a Z és Y generáció sikeres innovátorai, vagyis krafterei alkották közösen, és egyben ők is mutatták be a megnyitón alkotásukat, az új közösségi teret. Bevezették az érdeklődőket a modern technológia világába, melyhez a fiatal egyetemisták ingyenesen hozzáférhetnek. Ha valakinek az ötletei kidolgozásához greenbox stúdiótechnológiára, 3D-nyomtatóra, vagy podcast szobára van szüksége, a KraftLab-ben megtalálja.

„Ha olyan célokat szeretnétek elérni, melyeket korábban még sosem sikerült, akkor olyan dolgokba kell fognotok, melyeket korábban még sosem tettetek, és ebben a Telekom Kraft programja biztosan támogatni fog benneteket!” – üzente a fiataloknak Molnár Janka Sára, a KraftLab egyik alkotó kraftere.

A hivatalos megnyitót követően pedig inspirációs előadásokon, tematikus workshopokon és zenés programokon vehettek részt az eseményre látogatók, mindezt szintén az alkotó krafterek elgondolásai alapján, hiszen a KraftLab-ben minden a kreatív fiatalokról szól.

Ez is érdekelhet