Debrecenben is hódít a Munch törekvése az ételpazarlás ellen

Debrecenben is egyre jobban terjed az ételmentő kezdeményezés, amely Munch néven fut.

Debrecenben is hódít a Munch törekvése az ételpazarlás ellen

2020-ban, fiatalok által indított startup a Munch, amely célja az ételpazarlás csökkentése. A platformra az éttermek és különböző üzletek olyan termékeket tölthetnek fel, amelyek még tökéletesen fogyasztható állapotban vannak, azonban hamarosan ki kellene őket dobni, mert nem vették meg. Tipikusan ilyenek az éttermekben a nap végén kimaradó ételek. Ezekre kínál egy jelentősen kedvezményesebb vásárlási lehetőséget a Munch.

A folyamat úgy néz ki, hogy az étterem csatlakozik a Munch partnerprogramjához, majd ha látja, hogy az adott napon lesz olyan étel, amelyet nem tud eladni, akkor azt feltöltheti. A Munch azt javasolja, hogy legalább 40%-os kedvezményt biztosítson erre a partner. Ezt követően ez megjelenik a Munch.hu kínálatában, azt a felhasználók megvásárolhatják. Ezzel nem csak kedvező áron lehet ételt beszerezni, hanem azt is el lehet kerülni, hogy az a szemétben landoljon.

Debrecenben is hódít a Munch törekvése az ételpazarlás ellen

Mit lehet venni?

Többféle ételt is megtalálni a napi szinten változó felhozatalban Debrecenben. Van napi menü, levessel és főétellel 940 forintért, akadnak szendvicsező ajánlatok, gyorséttermek, illetve cukrászdák kínálatai is.

Hogy pontosan mit vásárol az ember, az részben zsákbamacska. Egy Wolttal, vagy Foodpandával szemben itt nem egy kiválasztott ételt vásárol meg az vevő, hanem egy csomagot, amelyet a partner állít össze abból, amelyet nem tud eladni. Fontos, hogy nem a tányérról lehúzott maradékra kell gondolni! A Munch is kiemeli, hogy a partnerei csak olyan termékeket értékesítenek, amelyeket eladnának teljes áron is a vásárlóik számára.

Debrecenben is hódít a Munch törekvése az ételpazarlás ellen

Hogy mikor mit lehet megvásárolni, az napi szinten változik, attól függően hogy a partnerek milyen ajánlatokat töltenek fel a friss kínálatba.

Vannak még hibák a rendszerben, így például a Debrecenbe leválogatott ajánlatok közé rendre bekerül egy-egy más városból származó, ezekre érdemes figyelni, ne érje csalódás az embert. A Munch vásárlásokra nincs kiszállítás, tehát az adott étterembe, üzletbe el kell menni a megvásárolt munchért. Az oldalon látható az is, hogy mikor vehető át a rendelés, milyen időintervallumon belül.

A Facebookon a Munch.hu Ételmentők – Debrecen és környéke csoportban számos Munch felhasználó véleményét lehet olvasni, köztük gyakran képekkel, hogy mit tudtak venni éppen, érdemes átfutni ezeket.

Ez is érdekelhet