Debreceni diákok festik a Hospice Ház kórtermeit

Karitatív, országosan is példaértékű, modellprogramot indított a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC). Mindezt a társadalmi felelősségvállalás és gyakorlatorientált érzékenyítés jegyében kezdeményezték. A debreceni tanulók a Debreceni Hospice Ház kórtermeinek kifestésével indították jótékonysági tevékenységüket. A munkálatok már elkezdődtek. A DSZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola tanulóinak segítségével szépül, újul meg az egyik kórterem a Hospice Házban. A folytatás sem marad el. 

 

A Debreceni Hospice Ház Alapítvány 2007-ben indította el a Méltóság Mezeje programot. A szervezetben tevékenykedő szakemberek úgy vélik, az életre hívott szemléletformáló program, mára a családokra is jó hatással van. Igénylik a hospice ház adta segítő, szakszerű ellátást nyújtó lehetőségét a gyógyíthatatlan, daganatos szeretteik utolsó életszakaszában. A végső búcsú előtt. 

 

 

A hozzátartozók meggyőződtek arról, hogy a Debreceni Hospice Házban megnyugtató, biztonságos, gondoskodó környezetben van a szerettük. Jól hat ez a daganatos betegek egyébként is nehéz, kiszolgáltatott állapotára. Értő, figyelő, segítő kezek, szemek, lelkek között lehetnek és tölthetik az utolsó heteiket, hónapjaikat olykor napjaikat – mondta a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke, Porkoláb Gyöngyi. 

  • Nem állnak meg a kórtermek és a kezelő kifestése után, a szakképzési centrum diákjai. A gyakorlati oktatás keretében, több kórterem kifestését is elvégzik a jövőben. Ezzel is jobbá, kellemesebbé tesszük a betegek életkörülményeit. Nem véletlen tehát, hogy a következő tanévben szeretnénk országossá tenni a debreceni segítő munkát, amit a diákok is jó szívvel végeznek. Ezzel a kezdeményezéssel még több értéket kívánunk adni a szakképzésnek – ezt már Szilágyi Sándor főigazgató hangsúlyozta.

 

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjának alapvető célja, a betegek minél magasabb szintű ellátásának biztosítása, amihez a legképzettebb szakemberek hivatástudattal, szeretettel végzik csöppet sem könnyű tevékenységüket a Hospice Házban. Ehhez szükségük van a legmodernebb diagnosztikai eszközökre, legkorszerűbb terápiás lehetőségekre.

A feltételek megteremtése példaértékű a gyógyíthatatlan betegek méltósága, s fájdalmának enyhítése érdekében, a legnehezebb életszakaszukban. Az utolsó út előtt.

Ez is érdekelhet