Debreceni kutakon is jelentkezhet átmeneti készlethiány az üzemanyagból

Európában Magyarországon az egyik legolcsóbb most a 95-ös benzin és a gázolaj literje a hatósági áras 480 forinttal. Persze ahogy írtuk azt korábban, valójában már most 110-150 forinttal kerülne ténylegesen többe az üzemanyag, ha nem volna az árstop.

Az István úti benzinkúton született meg a kisbaba
Fotó: Dobó Imre, Google Maps

A DEBRECENBEN HALLOTTAM csoportban megjelenő poszt alapján úgy tűnik, városunkban is akadnak benzinkutak, ahol átmeneti készlethiányok alakulhatnak ki. A képen látható állapot az István úti Shell kúton történt március 8-én kora este, azonban a kommentek alapján Az elmúlt egy hétben több alkalommal is előfordulhatott a város benzinkútjain, hogy egyes üzemanyagfajták rövid ideig nem voltak elérhetők.

Debrecenben is megjelentek az “Átmeneti készlethiány” táblák egyes benzinkutakon.
Debrecenben is megjelentek az “Átmeneti készlethiány” táblák egyes benzinkutakon.
Forrás: Faragó Péter – DEBRECENBEN HALLOTTAM csoport

Az okok szerteágazóak, de többek között a megnövekedett igények kiszolgálása áll mögötte, hiszen számos határmenti településre járnak át külföldről tankolni, ahogyan az átutazók is bátran vesznek üzemanyagot Magyarországon, jóval olcsóbban mint a többi országban.

A MOL üzemanyag plafont jelentett be, amelynek köszönhetően a hagyományos töltőoszlopokon nem lehet 100 liternél többet tankolni egyszerre, míg a nagyteljesítményű oszlopokon is 500 liter a maximum mennyiség egy vásárlás során. Ez persze inkább a tartályos extra tankolásokat csökkentheti csak, hiszen a legtöbb személyautó nem rendelkezik 100 liternél nagyobb üzemanyag tartállyal.

Ez is érdekelhet