Debreceni sikerek az Év Sportolója Gálán

Január 9-én este rendezték Budapesten az Operaházban az M4 Sport – Az Év Sportolója Gáláját, amelyen a hazai sportolókat díjazták 2022-es eredményeik alapján. Több debreceni érintett is akad a díjazottak között.

A debreceni Kozák Luca is kvalifikálta magát a tokiói olimpiára
Fotó: Kozák Luca facebook

Az év női sportolója Kozák Luca lett, aki 2022-ben 100 méter gátfutásban ezüstérmes lett a müncheni multisport Európa-bajnokságon. A 26 éves debreceni sportoló részt vett a tokiói olimpián, ahonnan érmet ugyan nem hozhatott haza, azonban a rendezvény egyik legsportszerűbb eseménye kapcsolódott a nevéhez, amikor a jamaicai Yanique Thompson elesett az egyik akadálynál és Luca segítette fel és kísérte le a pályáról.

„Nem gondoltam volna, hogy valaha megkapom ezt a díjat… Ebben az évben nagy reflektorfény lesz rajtunk, igyekszem mindent megtenni. Szeretném ezt az elismerést mindenkinek megköszönni!” – mondta a díjazott Kozák Luca.

A 26 éves debreceni sportoló részt vett a tokiói olimpián, ahonnan érmet ugyan nem hozhatott haza, azonban a rendezvény egyik legsportszerűbb eseménye kapcsolódott a nevéhez, amikor a jamaicai Yanique Thompson elesett az egyik akadálynál és Luca segítette fel és kísérte le a pályáról.

További debreceni érintettek is vannak az Év Sportolója Gála résztvevői között. Az év csapata díjat a világbajnok női kardválogatott kapta, amelynek tagja a DEAC sportolója, Battai Sugár is.

Battai Sugár

Az Év Fogyatékkal élő sportoló kategóriájában a legjobb három jelölt között ott volt DEAC másik sportolója, Osváth Richárd is, aki ugyan nem nyert díjat, de így is nagy eredmény, hogy a legjobb három jelölt között szerepelhetett.

Ez is érdekelhet