Dzsudzsák miatt is indul hatósági vizsgálat a TV2 ellen

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa több eljárást is indított a TV2 és a tenyek.hu tartalmára.

Panaszok alapján indított a hatóság eljárást nem megfelelő korhatár-besorolás, illetve burkolt kereskedelmi közlemény közzététele miatt. 

Utóbbi a Tények Plusz azon adását érintette, amelyben Dzsudzsák Balás mutatta be saját gyöngyporát. Mint ismeretes, júniusban körbement a sajtóban, hogy hétfőn este, a Tények Plusz műsorában Dzsudzsák Balázs nagy bejelentésre készül. Mivel pont a szezon vége után voltunk, sokan azt gondolták, hogy bejelenti visszavonulását az idén 37 éves focista. Ennek híre pedig rendkívül nagy média visszhangot generált.

Dzsudzsák miatt is indul hatósági vizsgálat a TV2 ellen
Részlet a Tények Plusz műsorából, amely miatt vizsgálat indult.

Végül kiderült, hogy nincs szó visszavonulásról, helyette Dzsudzsák egy új étrendkiegészítő termékről beszélt, amely segíti az ő regenerálódását is (nem sokkal előtte törte el a csuklóját egy Loki meccsen, egy gól ünneplése során).

A Médiatanács azért kezdett vizsgálatot, mert a műsorban megjelentek a szolgáltatás igénybevételére, a termék megvásárlására ösztönözte a  nézőket, miközben a műsorszegmens nem jelölte meg, hogy a bemutatott tartalom kereskedelmi célokat szolgál. 

Ezen kívül négy esetben vélelmezett jogsértést a TV2 szolgáltatónál, amikor egy műsort 12-es karikával jelenített meg, azonban annak tartalma miatt 16 éven aluliaknak nem ajánlott besorolást kellett volna alkalmazni.

Ez is érdekelhet