Elkészült a Segner tér nagyfelületű aszfaltozása

Az útburkolati jelek festésével 2023. október 10-én befejeződött Debrecen egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító csomópontjának, a Segner térnek a nagyfelületű aszfaltozása. Ezzel egyidőben új forgalmi rend kerül bevezetésre, ezentúl ugyanis a közlekedés dinamikusabbá tétele érdekében már két sávon is lehetséges a balra kanyarodás; a Segner tér irányából a Hatvan utcára az eddigi egy balra sáv helyett a belső egyenes sávból is biztosított lesz a balra kanyarodás. 

 

A munkálatok 2023. szeptember 11-én kezdődtek, mely során – az elmúlt egy hónapban – valamennyi forgalmi sáv útburkolatának. A Segner tér – Kishegyesi út, és a Segner tér – Hatvan utca kereszteződések felújítását is elvégeztette az önkormányzat, összesen mintegy 3500 négyzetméteren. Ezen felül a Segner tér Tócóskert felé eső oldalán lévő buszmegálló (a „Nyugati utca” elnevezésű megállóhely) teljes átépítése is megtörtént. A buszmegálló azonban – tekintettel a bazaltbeton kötési idejére – még lezárva marad október 25-ig. 

A Segner téri csomópont fontos városi közlekedési „ütőér”, amely nagy lakótelepeket köt össze a belvárossal. Mindenképpen szükségessé vált az útszakasz nagyfelületű felújítása, ezzel komfortosabbá, biztonságosabbá és környezetkímélőbbé válik az út használata. 

 

A kivitelezési munkák alatt többször is változott a forgalmi rend, ezért a közlekedők és a lakosság által tanúsított türelmet köszönjük! – adta hírül Debrecen Polgármesteri Hivatala. 

Ez is érdekelhet