Elkezdődik a Sinai Miklós utca nagyfelületű aszfaltozása

Lakossági kezdeményezésre megújul a Sinai Miklós utca 33-35. szám alatti szervizút.

A fejlesztésről Barcsa Lajos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője a helyszínen tartott sajtótájékoztatót október 11-én.

Barcsa Lajos elmondta, hogy az elmúlt időszakban több olyan fejlesztést is végeztek, amelyek lakossági kezdeményezésre indultak és helyi érdekeket szolgálnak.

A város gazdasági ereje mutatja azt, hogy ilyen lokális fejlesztéseket is meg tudunk valósítani, mint most a Sinai Miklós utcán – fogalmazott az alpolgármester.

Hozzátette: a környékbeliek elsősorban parkolás céljára használják a szervizutat, ezért az előző héten szórólapokkal hívták fel a lakosok figyelmét arra, hogy a munkálatok ideje alatt máshol parkoljanak
járműveikkel.

Tegnap elkezdődtek a marási munkálatok, most történik a közművek szintbe helyezése, a hét második felében pedig remélhetőleg sor kerül az aszfaltozásra, amit követően a lakosok újra birtokba tudják venni ezeket a parkolókat és a szervizutat. A felújításra csaknem 15 millió forintot fordít az önkormányzat – ismertette.

Megjegyezte, az elmúlt időszakban számos út megújult a Vénkertben. Többek között teljes felújításon esett át a Füredi út szervizútja a 44-64. szám között, illetve megújult az ottani parkoló is. Ugyanígy a Sinai Miklós utca 21. szám mögött szintén egy lokális fejlesztéssel parkolót, szervizutat újítottak fel az elmúlt időszakban, valamint a Gyergyó utcában is teljes mértékben megújult mind a parkoló, mind pedig a szervizút.

Fokozatosan haladunk előre. Itt, a Vénkertben is látszik az, hogy a város gazdasági erejének növekedésével igyekszünk minél többet visszaadni a lokális igények kielégítésére is. Alakók megelégedésére a Vénkertben évről évre sikerül egy-egy utcát leaszfaltozni, felújítani – emelte ki.

Forrás: DMJV

 

Ez is érdekelhet