Elkezdődtek a nagyfelületű aszfaltozási munkálatok a Holló János utcában

A részletekről 2023. szeptember 20-án tartott sajtótájékoztatót Hetei József, a terület önkormányzati képviselője.

Debrecen városa elkötelezett annak érdekében, hogy az elöregedett és tönkrement aszfaltburkolatokat kicserélje és szükséges esetben az útpálya szerkezetét javítsa, ezzel is hozzájárulva a közlekedés minőségének és biztonságának növeléséhez.

– mondta el Hetei József, aki hozzátette: tovább folytatódnak a nagyfelületű útfelújítási munkálatok, melyek keretében megkezdődtek a körzetéhez tartozó Holló János utca II. ütemének aszfaltozási munkálatai.


A terület önkormányzati képviselője hozzátette: a kivitelezési munkálatok a Holló János utca 3-7. szám előtti parkoló szegélyeinek bontásával és építésével kezdődtek meg, majd a parkoló pályaszerkezetének helyreállítására kerül sor. Végül a garázssor előtti sáv pályaszerkezetének helyreállítása történik meg. A pályaszerkezet javítása után az új aszfalt-kopóréteg terítése következik a teljes útszakaszon.

Hetei József kiemelte, hogy a múlt évben a Holló János utca burkolat-felújítása I. ütemének kivitelezése történt meg, mikor is a Petőfi téri szervizút és Levendula Óvoda közötti szakasz aszfaltozására került sor.

A mostani szakaszban a munkálatok előreláthatólag október végére fejeződnek be, de a kivitelező mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb elkészüljön. Hetei József kérte a lakók türelmét a felújítási munkák idejére, és hozzátette, hogy mindenki körültekintően közlekedjen a munkálatok ideje alatt is.

Újságírói kérdésre elmondta, hogy a felújítási munkálatok mintegy 1000 négyzetméteren 35 millió forint költséggel zajlanak, amit teljes egészében önkormányzati forrásból finanszíroznak. Kiemelte: a most folyó munkálatok a lakosság régi igényét váltják valóra, ezért hálásan köszöni az önkormányzat segítségét ennek megvalósításában.

 

Forrás: DMJV

Ez is érdekelhet