Debrecenben Hallottam

Élőben mutatták be az önműködő csomagszállító robotot Debrecenben

Nyilvános bemutatót tartottak az Ona csomagszállító robot működéséről a belvárosban.

A csütörtök délutáni eseményen Papp László, Debrecen polgármestere is részt vett és a bemutatásra került az autonóm szállító eszköz, amelyet Debrecen mellett Hamburgban és Barcelonában is tesztelnek.

Élőben mutatták be az önműködő csomagszállító robotot Debrecenben

A hatkerekű önjáró roboton számos kamera és érzékelő van. Ha kap egy csomagot, akkor előbb kiszámolja a számára megfelelő útvonalat, majd felméri a terepet maga körül és elindul a csomag kézbesítésére. 

@debrecenben.hallottam ONA a csomagszállító robot Debrecenben ❗️📦🤖#ona #debrecenbenhallottam #dh #csomagszállító #robot #debrecen #dkv ♬ Heat Waves – Glass Animals

Ha problémát észlel útközben, akkor egy operátor távolról tudja irányítani, valamint ha úgy érzékeli, hogy megpróbálják kirabolni, akkor is azonnal riasztja a központot.

Élőben mutatták be az önműködő csomagszállító robotot Debrecenben
A bemutató során a Polgármesternek kézbesítettek egy 3D nyomtatott makettet, illetve az új városháza felé is kézbesítettek egy másik csomagot a bemutató erejéig. Voltak közben hibák, hiszen ahogyan körbeállták többen a robotot, már nem tudta kezelni a helyzetet, de mivel ez még egy fejlesztés alatt álló projekt, lesz idő kijavítani a működésbeli problémákat.

A LogiSmile projektet itthon a DVK Zrt. kezeli.

Ez is érdekelhet